Kutlama programı kapsamında Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘100. Yıl Cumhuriyet Sergisi’ 25 Ekim (Yarın) saat 14.00’te, Kızılkule’de düzenlenecek törenle ziyarete açılacak. 3 farklı temadan oluşan ve Cumhuriyetimizin 100. yılının anlatıldığı karma bir sergi olan 100. ‘Yıl Cumhuriyet Sergisi’, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergi 1 hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

CUMHURİYET’İN ARŞİVİ FOTOĞRAF SERGİSİ (T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI)

Milli Mücadele Dönemi’nin tarihi karelerinden seçilmiş öksüz ve yetim çocuk kahramanlarına, 1. ve 2. Meclis binalarının inşa ve açılış süreçlerinden Cumhuriyet Dönemi’nin siyasi ve kültürel başarılarına, cumhurbaşkanlarının az bilinen fotoğrafları eşliğinde geniş bir seçkiyle tarihe tanıklık edecek.

MİNYATÜR ATATÜRK KIYAFETLERİ SERGİSİ (ANTALYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ)

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1913-1937 yılları arasında yurdun dört bir yanında vatandaşlarla buluşmasından seçilmiş fotoğraflar ve minyatür kıyafetlerden oluşmaktadır.

YER GÖK KIRMIZI BEYAZ BAYRAK GİYSİSİ SERGİSİ (ANTALYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ)

Alanya’da Ramazan Meydanı Uğur Işılak Konseri İle Doldu Taştı Alanya’da Ramazan Meydanı Uğur Işılak Konseri İle Doldu Taştı

Bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımızı temsil eden özel tasarım 4 adet bayrak kıyafetinden oluşmaktadır.

BAŞKAN YÜCEL’DEN 100. YIL ETKİNLİKLERİNE DAVET

Kutlama etkinliklerinin Alanya’da başladığını hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1 hafta boyunca bir birinden değerli pek çok etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu. Vatandaşları tüm etkinliklere davet eden Belediye Başkanı Yücel, “Düzenleyeceğimiz organizasyonlarla Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir kutlama gerçekleştireceğiz. Kutlamaları vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı Cumhuriyet kutlamalarına davet ediyorum” dedi.

Editör: Can KISA