Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından son olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Yazımda Kardeşlik Var Projesi” kapsamında Konya’da kamp programı düzenlendi. Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen kampta öğrencilere “temizlik, abdest, namaz, selamlama adabı, konuşma adabı, güzel ahlak, ibadetler, yemek yeme adabı, görgü ve nezaket kuralları” konularında sohbetler gerçekleştirildi.

TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİ GEZDİLER

Kampa katılan öğrencilerin Konya’nın güzelliklerini, dini, tarihi ve turistik yerlerini daha yakından görmelerini ve tanımalarını sağlamak amacıyla da gezi programı düzenlendi. Gezi programı kapsamında öğrenciler “Konya’nın incisi Mevlana Türbesi, Konya Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, 80 Binde Devri Alem, Üçler Kabristanlığı, İstiklal Harbi Şehitlik Müzesi, Konya Şehitliği, Şems Camii ve Kabri, Kapu Camii, Konya'nın en yüksek tepesi olan Alaaddin Tepesi’nde bulunan, Konya'daki Selçuklu devri eserlerinin en büyüğü ve en eskisi olan Alaaddin Camii ve Sarayı ile Selçuklu dönemi eseri İplikçi Camii, Şerafettin Cami, Tahir Büyükkörükçü ve Ali Küçük’ün Kabirleri, Panorama Müzesi, Ilgın Kaplıcası, Beyşehir Gölü ve Eşrefoğlu Camii’ni daha yakından görme ve tanıma fırsatı buldular. Gezi programı kapsamında ayrıca Konya İl Müftülüğü, Meram İlçe Müftülüğü, Derebucak İlçe Müftülüğü ve Beyşehir İlçe Müftülüğü de ziyaret edildi.

KONYA’YI TANIMA FIRSATI BULDULAR

Düzenlenen kampla ilgili düşüncelerini paylaşan öğrenciler, ilk defa böyle bir kampa katıldıklarını, gerçekleştirilen kamp vesilesiyle yeni bilgiler öğrenmenin yanı sıra Konya'yı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını, Konya’nın tarihi, turistik yerlerinin yanı sıra manevi şahsiyetlerin kabirlerini ziyaret ettiklerini, bu kamp vesilesiyle memleketin güzelliklerini ve tarihi mekanlarını görme imkanı bulduklarını belirterek Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

ALKÜ İle POYD Turizm Öğrencilerinin Geleceği İçin İmza Attı ALKÜ İle POYD Turizm Öğrencilerinin Geleceği İçin İmza Attı

“MİLLİ VE MANEVİ KONULARDA SOHBETLER GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Yazımda Kardeşlik Var Kampı” hakkında bilgiler veren Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Turan Topçuoğlu ise şu ifadelere yer verdi: "Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak gençlerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur'ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla 76 öğrencinin katılımıyla Konya’da kamp programı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize dini, milli ve manevi konularda sohbetler gerçekleştirdik. Kamp programımızda öğrencilerimize sohbetlerinden dolayı Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Nuh Doğan’a, Konya Karaciğan Camii İmam Hatibi Nurullah Gümüştaş’a, Konya İl Gençlik Koordinatörü Ahmet Dinç’e, Karatay Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ramazan Sönmez’e ve Yazar Elif Yüceer’e şükranlarımı sunuyorum. Kamp boyunca öğrencilerimizi yalnız bırakmayan ve zaman zaman öğrencilerimizle sohbetler gerçekleştiren Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’a, bizlere kapılarını açan ve en güzel bir şekilde misafir eden başta Konya İl Müftülüğü olmak üzere; Meram, Derebucak ve Beyşehir İlçe Müftülüklerine, öğrencilerimize rehberlik eden ve yakından ilgilenen Alanya Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü görevlilerimize, maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”