Alanya Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutlamaya başladı. Hafta boyunca birbirinden renkli pek çok organizasyon ve etkinlik planlayan Alanya Belediyesi, bu Cumhuriyetimizin 100. yılında tüm vatandaşların tarihi ve kültürel yerleri görebilmesi adına anlamlı bir harekete imza attı. Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 22-29 Ekim tarihleri arasında Alanya’nın simgesi olan ve hafta boyunca pek çok sergiye de ev sahipliği yapacak ülkemizin en önemli tarihi yapılarından birisi Kızılkule ücretsiz olacak. Yine ülkemizin en önemli tarihi eserlerinden olan kentin bir diğer simgesi Tershane’yi vatandaşlar ücretsiz olarak ziyaret edebilecek. Astım hastalarına iyi gelen ve karstik yapısı Dünya’nın her yerinden yüz binlerce ziyaretçi ağırlayan Damlataş Mağarası hafta boyunca vatandaşlara ücretsiz şekilde açık olacak.

KÜLTÜR EVLERİ VE TELEFERİK ÜCRETSİZ

Ramazan Meydanı Dolu Dizgin Devam Ediyor! Başkan Yücel Vatandaşlarla Bir Arada Ramazan Meydanı Dolu Dizgin Devam Ediyor! Başkan Yücel Vatandaşlarla Bir Arada

Alanya Belediyesi’nin Alanya’nın tarihi ve kültürel değerlerini korumak adına restore ettirdiği ve ziyarete açtığı kültür evleri de hafta boyunca ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Alanya’nın hayali olan ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hayata geçirdiği Alanya Teleferiği de Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 29 Ekim Pazar günü tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

BAŞKAN YÜCEL’DEN TARİHİ VE KÜLTÜREL YAPILARA DAVET

Hafta boyunca Alanya’daki tarihi ve kültürel mekanları ücretsiz olarak vatandaşlarla buluşturacaklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku ile kutlayacağız. Hafta boyunca onlarca etkinlik ile bu tarihi yıldönümünü unutulmaz hale getireceğiz. Bu kapsamda Alanya’mızda tarihi ve kültürel eserler ile Alanya Teleferiğimiz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet verecek. Tüm vatandaşlarımızı Kızılkule, Tershane, Damlataş Mağarası ve Alanya Kalemizde hayata geçirdiğimiz ödüllü projelerimiz olan Kültür Evlerimize davet ediyorum. Herkesin şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini görmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: Can KISA