Alanya ve Manavgat yangınlarla boğuşurken, bazı provokatörlerin paylaşımları tepki topluyor. “Alanya’da çeşme sularında zehir var” paylaşımı yapanlar hakkında soruşturma dahi açılabileceği belirtildi.
Alanya, Gündoğmuş, Akseki ve Mersin.. Bölgemiz de arka arkaya çıkan yangınlar nedeniyle zor günlerden geçiliyor. Vatandaşlar bir yandan yangın bölgelerine yardım ederken, bir yandan da yeni yangınları önlemek için çalışıyor. Bu süreçte internet üzerinden bazı provokatörler ise ortalığı karıştırmaya çalışıyor. 

ÇEŞME SULARINDA ZEHİR VAR YALANI
Alanya’da birçok hesap çeşme sularına zehir katıldığı ve bu yüzden suların kullanılmaması gerektiğini belirten paylaşımlar yaptılar. Birçok vatandaş bu yalana inanırken, yetkililer böyle bir şey olmadığını kesin bir dille yalanladılar. 
ASAT yetkilileri ile yaptığımız görüşmede böyle bir şey kesinlikle olmadığını ve bu paylaşımları yapan hesapların tespit edildiğini belirttiler. Halkı bir kez daha panik havasına sürükleyen paylaşımlar nedeniyle soruşturma dahi açılabileceği vurgulandı. 


BELEDİYE ANONS YAPTI İDDİASI GERÇEK DIŞI
 Bazı hesaplarda sularda zehir olduğunu iddia ederek, konuyla ilgili belediyelerden anons yapıldığını iddia ettiler. Alanya Belediyesi’nden böyle bir anons ise yapılmadı. 
İnsanların suya en çok ihtiyaç duydukları bir dönemde bu tarz paylaşımlarla yangın söndürme çalışmalarının sekteye uğratıldığı belirtildi.

Müge Anlı’nın Programında Araştırılıyor! En Son Alanya’ya Gittiği İddia Edildi Müge Anlı’nın Programında Araştırılıyor! En Son Alanya’ya Gittiği İddia Edildi

MÜDÜR’DEN AÇIKLAMA
ASAT Müdürü Ümit Demirel konuyla ilgili açıklama yaparak, "Alanya ilçesinde 29.07.2021 tarihinde içmesuyu ile ilgili asılsız sosyal medya paylaşımları yapıldığı bilgisi kurumumuza ulaşmıştır. Bütün içmesuyu depolarımız kontrol altında olup herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçmesuyu şebekesine verilen sular düzenli olarak akredite laboratuvarımızda kontrol ve takip edilmektedir.Ayrıca sağlık il müdürlüğü de düzenli olarak  içmesuyu numunesi alarak su kalitemizi takip etmektedir.Kalite parametrelerince uygun olan içme suyu, su üretim tesislerimizde üretilerek şebekemize verilmektedir. Asılsız haberi yapan kişi veya kişiler hakkında yasal işlemler başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.