Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahin raporlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre; Alanya’da bugün yağış bekleniyor. Sabah güneşli ve açık bir havası olan Alanya’da akşam saatlerinde güneşin yerini bulutlara bırakması ve az da olsa yağış düşmesi bekleniyor. 20 dereceyi bulan hava sıcaklığı yağışlarla birlikte 15 dereceye kadar gerileyecek.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji’nin uzun vadeli tahminlerine göre Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Alanya’da parçalı bulutlu bir hava olacak ve Alanya halkı güneşin tadını çıkarabilecek. Ancak Pazar akşam saatlerinden itibaren yağışlar geliyor. Hava sıcaklıklarının 1 veya 2 derece düşeceği önümüzdeki hafta Alanya’ya bol yağış düşmesi bekleniyor. Pazartesi itibariyle gelecek olan sağanak yağışlar yaklaşık bir hafta sürecek.

DENİZCİLER DİKKAT

Rüzgar hızının saatte 18 km hıza ulaştığı Alanya’da bu hafta rüzgar değişimi yaşanmazken, önümüzdeki hafta ise yağışlarla birlikte rüzgarda hız kaybedecek. Meteoroloji’nin verilerine göre rüzgar önümüzdeki hafta itibariyle batıdan esmeye başlayacak ve hızı saatte 9-7 km’ye kadar düşecek.