Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaz programı kapsamında Gazipaşa Belediyesi Stadyumunda çocuklar için futbol kursu açıyor. Kurs kayıtlarını başlatan belediye ekipleri 7-14 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz olarak verilecek eğitimler için velilere bilgilendirme çalışmaları yapmaya başladı. Yaş gruplarına göre ayrılarak eğitim planlaması yapılacak olan kurslara katılımın yoğun olacağı düşünülüyor.

‘‘Çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve etkin bir hayatın içinde olmaları için futbol kursları açıyoruz.’’

Açılacak olan yaz spor kurslarıyla ilgili konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz  ‘‘ Sevgili Velilerimiz,

Aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızın küçük yaşta sportif faaliyetlere başlamaları çok önemlidir. Spor yapmak, çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimini sağladığı gibi, hem eğitim hayatında hem de sosyal yaşantılarında birçok kazanç sağlar. Eğlenceli spor aktiviteleri, çocuklarımızın özgüven gelişimini artırırken, aynı zamanda çocuklarımızı her alanda disipline eder. Spor aktivitelerinin stres seviyesini düşürdüğü ve depresyonu önlediği de bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Salgın hastalık nedeniyle hareketleri azalan çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve etkin bir hayatın içinde olmaları için futbol kursları açıyoruz. Gazipaşa’mızın güzel çocuklarını ücretsiz futbol kurslarımıza bekliyoruz. Haydi Çocuklar, Futbol Kurslarımız Sizi Bekliyor.’’  sözleriyle çocukların kurslara katılması için velilere çağrıda bulundu.

‘‘Spor yapmak çocuklarımızı sosyal, fiziksel ve psikolojik anlamda olumlu etkiler’’

Gazipaşa Belediyesi Futbol antrenörü Ali Demir, ‘‘Kış döneminden bu yana 7-14 yaş arası çocuklarımızla futbol eğitimleri yapıyoruz. Çocuklarımızın yaz dönemini verimli spor aktiviteleri ile geçirebilmeleri için yaz futbol kursları da açmayı planladık. Verimli çalışmalar yaptığımız öğrencilerimizle, pandemi süreci bittikten sonra spor müsabakalarına katılıp, çocuklarımızın lisanslı olarak futbol oynayabilmesi için de çalışmalarımız olacak. Spor yapmak çocuklarımızı sosyal, fiziksel ve psikolojik anlamda olumlu etkiler. Bu sebeple çocuklarımızı muhakkak kurslarımıza bekliyoruz.’’  diyerek çocukları futbol kurslarına davet etti.

ALKÜ’den 2024 Paris Olimpiyatları’na Gönüllülük Damgası ALKÜ’den 2024 Paris Olimpiyatları’na Gönüllülük Damgası

Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri Gazipaşa Belediyesi Stadyumunda yapılacak olan futbol kurslarıyla ilgili 0535 576 09 89 numaralı hattan bilgi alınabileceğinin ve sürekli olarak kursların yapılması planlandığının bilgisini verdi.