İYİ Parti Alanya İlçe Sekreteri Şefik Bahçe açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Dün Alanya ve Alanyalılar olarak Ahmet Bebeğimizi tedavisi için Amerika’ya uğurladık. Ahmet bebeğimize ve ailesine acil şifa diliyorum, tedavisi için katkı sunan şahıslara, kurumlara, sivil toplum örgütlerine ve siyasi partilere teşekkür ediyoruz.

Gönül arzu eder ki, keşke sizlerin karşısına her zaman, şehrimizde iyi olan, iyilik kokan konular için çıkabilsek. Maalesef bugün karşınıza Dim Alacami köyünün, köylümüzün, Dim Vadimizin, hayata geçmesi durumunda telafisi imkânsız zararlar görebileceği bir konu ile çıkıyor, onun içinde İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı yöneticileri olarak Dim Alacami köyündeyiz. Bizleri bağırlarına basarak karşılayan köy halkına ve muhtarımız Kerim Teker Bey’e teşekkür ederiz. İlçe Başkanımız Alper Arıkan Bey şehir dışında olduğu için, bugün aranızda olamadı sizlere selamları var.

Hepimizin malumu; Alanya tarımı ve turizmi ile ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan, istihdam ve katma değer yaratan bir kentimizdir. Dim Çayı ve Dim Vadisi’nde kentimizin lokomotif alternatif turizm merkezidir. Dim Çayı, başta doğduğu Dim Alacami Köyü olmak üzere, vadide bulunan 12 köyümüze ve kentimize hayat veren yaşam pınarıdır.  Dim Alacami Köyü halkı, geçimini nafakasını tarım hayvancılık ve vadide bulunan alternatif turizm merkezlerinden sağlamaktadırlar.  Bütün bu yaşamsal gerçeklere rağmen, hali hazırda köyde Dim Çayı’nın kaynağında bir adet HES projesi hayata geçirilmiş köye, köylümüze, doğaya çevreye, yaban hayatına ve alternatif turizme büyük zararlar vermiştir, vermektedir.                                                                                  

Burada yeni bir HES projesindeki murad; birilerine rant, bölgeye zarar vermekse, mevcut olan HES tesisi bunu fazlası ile başarmıştır. Hasılı; zücaciye dükkânımıza ikinci bir fil istemiyoruz.

Başkanlık Koltuğuna 4. Sınıf Öğrencisi Meryem Oturdu Başkanlık Koltuğuna 4. Sınıf Öğrencisi Meryem Oturdu

Saygı değer Alanyalılar, değerli basın mensupları; biz İYİ Parti olarak yatırımlara karşı değiliz ancak; yatırımlar “fayda zarar” denklemine uygun yapılmalıdır. Alanyamızda bir tane Dim Çayı vardır. O çayda Dim Alacami köyünden çıkmaktadır. Köyümüzün, köylümüzün, doğanın, çevrenin, alternatif turizmin can damarının kesilmemesi için ikinci bir HES yapılmasına karşıyız. Bu konuda İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı olarak, daha öncede köyümüzde incelemelerde bulunduk, raporlarımızı İYİ Parti Antalya milletvekillerimize sunduk TBMM gündemine alınmak üzere çalışmalar yapmaktadır.                                                                                                                 

Ancak; üzülerek görüyor ve şahit oluyoruz ki, ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi, iktidar partisi ve hükümet yetkilileri bu projede de vatandaşı değil, yandaşı ve rantı merkeze koyan bir tavır ve tutum içersindedirler. Biz İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak; Dim Alacami Köyü’nün, köylüsünün, doğanın, çevrenin, yaban hayatının, alternatif turizm bölgesi olan Dim Vadisi’nin hayrına ve yararına görmediğimiz, bu HES projesinin yapılmaması için, anayasanın ve kanunların bize verdiği haklar ve hukuk çerçevesinde sonuna kadar mücadele edeceğiz, karşısında olacağız. Bütün gayemiz ve gayretimiz Dim Alacami’nin ve Dim Vadisi’nin iyi kalması içindir.

İYİ’lik hareketi olarak doğan ve memleketimizin iyiliği için çalışan, İYİ Parti ilçe teşkilatımız adına, bu gün bizlere ev sahipliği yapan Dim Alacami köyü halkına ve muhtarımız Kerim Teker Bey’e teşekkür eder, saygılar sunarız.”