Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, son günlerde yaptığı çalışmalarla büyük takdir topluyor. Pandemi sürecinin başından beri büyük bir özveri ile çalışan ve hem vatandaşların hem de esnafların sesi olan Başkan Şahin, projeleri ve çalışmaları ile dikkat çekiyor. Pandemi sürecinde esnaf için pek çok kritik adım atan ve üye olan esnaflarını hiç yalnız bırakmayan Başkan Şahin, tam kapanma süreci ve öncesinde de yaptığı çalışmalarla alkışları topladı.

Zincir marketlerle ilgili önerisi karşılık bulan ve küçük esnafa nefes aldıran Başkan Şahin, hem Ankara hem de Antalya ile; Alanya arasında adeta bir köprü görevi görüyor.

YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE ULAŞTI

ALTSO Yönetimi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu. Başkan Şahin, dağıtımları Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürüttüklerini belirterek, Ramazan ayı içerisinde toplamda 4 bine yakın aileye ulaşacaklarını söyledi.

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, ihtiyaç sahiplerini tespit ederek yürüttükleri çalışmalara ALTSO Başkan ve Yönetim kurulunun verdiği desteğin çok anlamlı olduğunu söyledi. Çelik, “ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin ve nezdinde ALTSO Yönetimine teşekkür ediyoruz. Ne zaman talepte bulunsak ihtiyaç sahiplerimiz için desteklerini esirgemediler” dedi.

ESNAFIN SESİNİ DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu! Oranın Adı Artık 'İncirlik Üssü' Değil Milli Savunma Bakanlığı Duyurdu! Oranın Adı Artık 'İncirlik Üssü' Değil

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Tam Kapanma öncesi Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer ile görüşerek esnafın taleplerini iletti.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, esnafın taleplerini her kurumda dile getirmeye devam ediyor. Pandemi döneminde esnaflarla sürekli bir araya gelerek taleplerini alan Başkan Şahin, bu taleplerin gerek yerelde gerekse Ankara’da sürekli takipçisi oldu.

 Önceki gün Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile görüşerek esnafın taleplerini ileten ve zincir marketlerle ilgili olarak talebi karşılık bulan Başkan Şahin bugün de Alanya Kaymakamı Dr Fatih Ürkmezer ile görüştü.

Esnafın bütün taleplerini Kaymakam Ürkmezer’e ileten Başkan Şahin, “Bugün akşam başlayacak olan Tam Kapanma öncesi Alanya Kaymakamımız Dr Fatih Ürkmezer’i ziyaret ettik. Ziyarette, esnafımızın taleplerini Sayın Kaymakamımıza ileterek, destek istedik. Her şey Alanya’mız için” dedi.

KÜÇÜK ESNAF DUACI OLDU

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Tam Kapanma Genelgesi’nin ardından esnafın taleplerini Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya telefonla aktardı. Başkan Şahin’in ‘zincir marketlerin sadece gıda reyonları açık olmalı, diğer reyonlar kapansın’ talebi Antalya Valiliği tarafından uygun görüldü.

“TALEPLERİMİZİN KARŞILIK BULUYOR”

Geçtiğimiz günlerde “Tam Kapanma Genelgesi” konusunda eleştirileri ile gündeme gelen ve yaptığı başarılı çalışmalarla zincir marketlerin Gıda dışında ürün satışına mani olan olarak takdir kazanan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Taleplerimiz zaman zaman karşılık buluyor. Bu da verdiğimiz mücadelede bizlere güç veriyor.  Bundan sonra da sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Açıklanan destekler nedeniyle de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ŞAHİN; “ÇEK VE SENET DÜZENLEMESİ HER FIRSATTA DİLE GETİRDİĞİMİZ BİR TALEPTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destekleri memnuniyetle karşıladıklarını belirten Şahin, özellikle zor durumdaki iş insanlarının çek ve senet ödemelerinde karşılaştıkları zorlukları her platformda dile getirdiklerini belirterek; ”İbraz süresinin son günü 30 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasına isabet eden çeklerin bu tarihler arasında ibraz edilemeyeceği, yine bu tarihler arasında vadesi gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağı, ihtiyati haciz kararı verilemeyeceği, başlamış olanların duracağı ve kamu alacakları hakkında icra ve iflas takibi başlatılamayacağına dair maddenin Meclis genel kurulunda kabul edilmesi bu aşamada çok önemli bir adımdır. Özellikle kapanma ile birlikte iş yerlerini kapatmak zorunda kalan iş insanlarının ödeyemediği çek ve senetler nedeniyle ağır cezalar almasının önüne geçilmiştir” dedi.

ŞAHİN: “SİCİL AFFI TALEBİMİZ DEVAM EDİYOR”

Şahin iş insanlarının sicil affı konusunda da beklentileri olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda da çalışmalarımız devam edecek. Umarız bu talebimize de olumlu yanıt alırız” dedi.

“DEVAM EDEN KREDİLERİN DE ERTELENMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Pandemi döneminin başında verilen kredilerin bir kısmının geri ödemelerinin salgının pik yaptığı 2021 başından itibaren başladığını da hatırlatan Şahin,  esnaf odası üyelerine olduğu gibi ticaret ve sanayi odasına kayıtlı iş insanlarının da kredilerinin ertelenmesi konusundaki taleplerimiz ve bu konudaki girişimlerimiz de devam ediyor. En kısa sürede bu yönde de bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz dedi.

FAİZSİZ KREDİ VERİLMESİ DE ŞAHİN İN TAKİP ETTİĞİ KONULARIN ARASINDAYDI

Bunun yanı sıra KOSGEB Kanalı ile açıklanan “Hızlı Destek Programı” konusunu da değerlendiren Şahin, “Malumlarınız olduğu üzere pandeminin başlaması ile birlikte hem  iş insanlarımıza sağlanan Nefes Kredisi, İstihdam Odaklı Destek Kredisi ve Odamıza kayıtlı şahıs firmalarının esnaf odası üyesi firmalar gibi düşük faizli kredilerden yararlanmaları konusundaki taleplerimiz karşılık bulmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı KOSGEB Destekli Hızlı Destek Programı da bir talebimizin daha karşılık bulduğunu gösteriyor. Bu konuda da çok ciddi temaslarımız olmuştu. KOSGEB’in 5 milyar TL bütçeli yeni programına göre Pandemiden etkilenen imalat sektörlerinde çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların desteğe başvurabilecek. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacaklar. Bu gibi desteklerin artarak devam etmesi büyük önem taşıyor. İmalat sektörleri dışındaki sektörler için de desteklerin sürmesini umut ediyoruz” dedi.

SU SPORCULARI İLE BİR ARAYA GELDİ

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya’da faaliyet gösteren su sporu işletmecileri ile bir araya geldi.

Başkan Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Alanya'mızda faaliyet gösteren su sporu işletmecilerimiz ile odamızda bir araya geldik. Önümüzdeki turizm sezonunun planlamasını da konuştuğumuz toplantımızda, arkadaşlarımızın pandemi döneminde yaşadıkları sorunlarla ilgili de taleplerini aldık.

Su sporu işletmecilerimizin her zaman yanında olduk. Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki süreçte de yine sahillerin jandarması olarak gördüğümüz su sporu istasyon sahiplerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Her şey Alanya’mız için.”