Alanya’nın en büyük değeri olan tarihi yarımada da dün yangın çıktı. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi ve Alanya’nın simgesi olan kalede çıkan yangın yürekleri ağızlara getirdi.

ANINDA MÜDAHALE

Yangının başlaması ile Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına anında müdahale ettiler. Yangın söndürme helikopterlerinin de katıldığı çalışmalar kısa sürede tamamlanarak yangın kontrol altına alındı. Dumanların azaldığı ve soğutma çalışmalarının başladığı zaman yangın yeniden alevlendi.

AYNI NOKTA DEĞİL

İlk etapta ekipler rüzgarın etkisi ile yangının tekrar başladığını beyan etmişlerdi. İtfaiye ekipleri bir kez daha mücadele ederken, helikopterler tekrar devreye girdi ve uzun uğraşlar sonucu yangın bir kez daha kontrol altına alındı. Yangının bir kez daha başlaması ise kafaları karıştırdı.

GÖRGÜ TANIKLARI NE DEDİ?

Alanya Belediyesi’nden O Mahallenin Sulama Suyu Sorununa Neşter Alanya Belediyesi’nden O Mahallenin Sulama Suyu Sorununa Neşter

Alanya Kalesi’nin Damlataş’a bakan tarafında güvenlik önlemi olmaması ve piknikçilerin bu bölgeyi sürekli olarak tercih etmesi sebebi ile yangının çıktığı tahmin edilmişti. Tarihi yarımadaya yapılacak bir komplo girişimi ilk etapta kimsenin aklına gelmese de görgü tanıkları ifadelerinde orada yatıp kalkan birisinin olduğunu ve yangını onun çıkardığını söylediler. Beyaz uzun saçlı bir adamın yangını başlattığını belirten görgü tanıkları, “Yangın söndürülmüştü ancak hep burada yatıp kalkan bir kişinin başka bir noktadan bir kez daha ateş yakarken gördük. Beyaz ve uzun saçlı bir adamdı. İlk yangını da ikincisini de onun yaktığını düşünüyoruz.” dediler.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI?

Emniyet güçleri olayla ilgili görgü tanıklarının ifadesini almaya ve kamera kayıtlarını incelemeye başladılar. Bölgede geniş çaplı bir soruşturma yürütülürken, yetkililerin de böyle bir olayın bir kez daha yaşanmaması ve bölgenin daha güvenli hale getirilmesi için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacakları öğrenildi.