TURİZM

Türkiye en yakın ne zaman yeşil listeye geçebilir?

Abone Ol

17 Mayıs'tan itibaren zorunlu olmayan seyahatlere sınırlı şekilde başlanacak olan İngiltere'de, popüler tatil destinasyonlarının durumu da netleşti İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, uluslararası seyahatlerde 'trafik lambası' sistemine geçen İngiltere'de, belli başlı destinasyonların hangi kategorilerde yer alacağını açıkladı.

12 ülke ve bölgeye seyahat izni verdi Buna göre İngiliz vatandaşları dönüşte PCR testi ibraz etmek şartıyla Portekiz, İsrail, Singapur, Avustralya, Yeni Zelanda, Brunei, İzlanda, Cebelitarık, Falkland adaları, Faroe Adaları, Güney Georgia ve Güney Sandwich Adaları, St Helena, Tristan de Cunha, Yükseliş Adası'na seyahat edebilecek.

Yunanistan, Fransa ve İspanya sarı listede İngilizlerin en popüler tatil destinasyonu İspanya ile, yine İngilizlerin yüksek sayıda seyahat gerçekleştirdiği Yunanistan ve Fransa ise 'sarı liste'de yer aldı. Sarı listedeki ülkelere seyahat etmek yasak değil ancak dönüşte uçağa binmeden gemen önce test yaptırmak, dönüşte 10 gün izole olmak ve izolasyonun 2'nci ve 8'inci günlerinde PCR testi yaptırmak gerekiyor.

Türkiye'ye seyahat etmek illegal Türkiye, Maldivler ve Nepal'in de aralarında bulunduğu pek çok ülke ise kırmızı listede yer alıyor. Mevcut durumda İngilizlerin kırmızı listedeki ülkelere seyahat etmesi illegal. Bunu çiğneyenler 15 pounda kadar para ve hapis cezası alabiliyor. Kırmızı listedeki ülkelerden dönenler, parasını kendi ödemeleri kaydıyla 10 gün karantina otellerinde kalmak zorunda. Bu yolculara karantinanın 2'nci ve 8'nci gününde PCR testi yapılıyor. Testin her pozitif çıkmasında karantina süresi 10 gün daha uzatılıyor.

Türkiye en yakın ne zaman yeşil listeye geçebilir? İngiliz hükümeti 17 Mayıs'tan itibaren seyahatleri bu listeye göre düzenleyecek. Belirlenen listeler ise 3 haftada bir gözden geçirilecek. Bu durumda Türkiye'nin kategori değiştirmesi en erken 7 Haziran'da gerçekleşecek. Eğer ilk seferde kategori değişmezse, bu sefer 28 Haziran'a kadar daha beklenmesi gerekecek.