GÜNDEM

Açık Öğretim Lisesi sınav girişi nasıl yapılır?

Abone Ol

AÖL online sınavları 25 Şubat Perşembe günü saat 09:30’da başladı. AÖL sınav giriş ekranı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Sınavlar 1 Mart saat 23:59 tarihine kadar yapılabilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında online olarak yapılan Açık Öğretim Lisesi sınavlarında çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testleri yanıtlayacaklar. Sistemde yaşanan yoğunluk nedeni ile AÖL giriş ekranı hata verebiliyor. İşte AÖL online sınav giriş ekranı ve detaylar

AÖL SINAV GİRİŞİ NASIL YAPILIR? giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir. Sistem açılır açılmaz öğrenciler kayıtlı oldukları Açık Öğretim Okulu Müdürlüğüne ait Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaptıktan sonra, “Öğrenci Genel Bilgiler” başlığı altında bulunan “Online Sınava Giriş” butonuna tıklayarak, “Online Sınav Giriş Bilgileri Ekranına” giriş yapar. Sistemde yaşanan yoğunluk nedeni ile AÖL giriş ekranı hata verebiliyor.

Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sisteminde yer alan ‘şifremi unuttum’ seçeneğinden veya (MEBİM) "444 0 632" danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebileceklerdir. Sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesi öğrenciler tarafından onaylanacaktır. Online sınav uygulaması başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirilecektir. Bu bildirim ile öğrenci, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal eden öğrenci ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacaktır.