3 Kasım Salı günü gerçekleşen ABD'nin tarihi seçiminde kazanan ortaya çıktı, uluslararası haber ajansları Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın zaferini ‘son dakika' koduyla geçti.

Sonuçların duyurulmasından sonra ilk Twitter mesajını paylaşan Trump, yarışın bitmediğini ve yasal mücadeleye girişeceğini duyurdu. Biden ise ilk açıklamasını yaparak Amerikan halkına teşekkür etti. Dünyadan Biden'a tebrik yağıyor.

En kritik eyalet Pennsylvania’dan gelen yeni sonuçlar Biden’ı başkanlık koltuğuna taşıdı. Söz konusu eyalette fark 30 bine çıktı. 20 delegesi bulunan Pennsylvania’daki zaferle Biden toplamda 273 delegeyi buldu ve Başkan seçilmek için gereken 270 barajını aştı. Mevcut Başkan Donald Trump’ın favori televizyon kanalı Fox News da ABD'nin yeni liderinin Joe Biden olduğunu açıkladı.

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından Biden Twitter'dan şu mesajı paylaştı: "Amerika halkı, büyük ülkemizi yönetmek için beni seçmenizden dolayı onur duyuyorum. Önümüzde zorlu işler var ancak size söz veriyorum ki tüm Amerikalılar'ın başkanı olacağım, bana oy vermiş olsun ya da olmasın. Bana olan inancınıza sahip çıkacağım." 

Eski Dışişleri Bakanı ve 2016’da Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton da Biden’ı kutlayarak “Seçmenler sözünü söyledi ve Joe Biden’la Kamala Harris’i yeni başkan ve başkan yardımcısı olarak seçti. Amerika için yeni bir sayfa. Hep beraber ileriye.” dedi.

ABD’nin ilk kadın başkan yardımcısı olan Kamala Harris, sonuçların ardından yaptığı ilk açıklamada şu mesajı paylaştı: “Bu seçim Joe Biden’dan çok daha fazlası. Bu, Amerika’nın ruhu ve bizim bunun için savaşma isteğimizle ilgili. Önümüzde yapacak çok iş var. Haydi başlayalım.”