İl Olma İhtimali Olan 25 İlçe Belli Oldu! Listede Alanya’nın Olmaması Dikkat Çekti İl Olma İhtimali Olan 25 İlçe Belli Oldu! Listede Alanya’nın Olmaması Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası küçük esnafı koruyacak yasa hızlı bir şekilde tamamlanarak meclise önümüzdeki günlerde sunulması hedefleniyor. Hazırlancak taslakta, zincir marketlerin hafta sonları kapalı olup olmayacağı, hangi ürünlere satış yasağı getirileceği, açılacakları yerlerin nüfus kriterleri ile küçük işletmelere olan mesafeleri gibi konu başlıkları üzerinde durulduğu öğrenildi. 

YASA  NELERİ KAPSIYOR?

Hazılanan tasalak maddelere göre; Zincir market mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak. Bulvar üzerinde ise 2 kilometre arayla açılabilecek. Nüfusu 2 binin altında olan yerlerde zincir market açılamayacak. Küçük esnafın ve çalışanların korunması açısından zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması formülü de gündemde. Haftanın bir günü AVM'lerin kapalı olması formülünün pandemide yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir süre ertelenebileceği üzerinde duruluyor. Zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yapılamayacak. Ancak alanı bin 500 metre karenin üstünde ise bunların satışına izin verilebilecek.