Kar Tatili Yapmayı Tercih Edenler İçin

Eğer kayak yapmayı seviyorsanız ve karlı manzaralar size huzur veriyorsa, balayı adresiniz olarak ülkemizin popüler noktaları olan Palandöken, Ilgaz, Uludağ ve Kartalkaya gibi yerleri seçebilirsiniz. Benzer bir deneyimi yurt dışında yaşamak isterseniz, Avusturya’nın Ramsau ve Pertisau; İsviçre’nin Kandersteg ve Engelberg şehirlerinde evliliğinizi kutlayabilir, düğününüzün yorgunluğunu atabilir ve üşürseniz sıcak çikolatanızı veya şarabınızı yudumlayarak içinizi ısıtabilirsiniz.

Soğuğa Aldırış Etmeyenler İçin

Balayı bir tatil olduğu kadar, turistik geziler için de bir fırsattır diyorsanız sizlere Kapadokya veya Pamukkale’yi tavsiye ederiz. Ülkemizin en turistik bölgelerinden olan bu yerler aynı zamanda yurt dışını düşünmeyen balayı çiftleri için de ideal. Bunun yanı sıra Avrupa tatil fırsatlarını da değerlendirmek isterseniz, Budapeşte, Paris veya Prag gibi ünlü şehirlere yapacağınız geziler, yaz döneminden daha uygun fiyatlı olacaktır.

Tropik İklim Sevenler İçin

Serin bir düğünden sonra kendinizi sıcacık bir deniz kenarına atmak ve aşkınızı kutlamak isterseniz, yaz balayından farksız tropik iklimlere seyahat edebilirsiniz. En popüler seçenekler arasında Seyşeller, Fiji ve Maldivler yer alırken, Malezya’nın Langkawi adası, Karayipler’de Curacao ve Tayland’da Ko Lipe de ideal tropik balayı mekanlarından. Deniz, güneş ve palmiyelerin tadını çıkarırken, tropik adanın büyüleyici manzaralarını seyrederek kokteyllerinizi yudumlayabilirsiniz.

Masraflardan Kaçınmayanlar İçin

Düğünher ne kadar pahalı bir organizasyon olsa da, bazı çiftler bu masrafları azaltarak bütçelerinin büyük bir bölümünü balayına ayırmayı tercih edebiliyor. Eğer sizin de planlarınız bu yöndeyse, İtalya’nın Toskana şehrini tercih edebilirsiniz. Özellikle gün batımı ve gece manzaralarıyla ünlü şehir, dünyada birçok romantik çiftin balayı tercihi. Biraz daha uzaklara gitmek isterseniz, Hindistan’ın Udaipur şehrinde bulunan onlarca lüks otelden birini seçerek kendinizi şımartabilirsiniz. Bu oteller, ünlülerin de balayı tercihleri arasında yüksek sıralarda.

Biraz Zen, Biraz Farklılık İsteyenler İçin

Elbette balayı demek mutlaka bol yıldızlı otellerde lüks tatil demek değil. Eğer amacınız müstakbel eşinizle birlikte yeni yerler keşfetmek, alışılmışın dışında bir tatil deneyimi yaşamak ve ruhunuzu beslemek ise, kış aylarında popüler Uzak Doğu tatil noktalarından Nepal, Tibet veya Çin’e gidebilirsiniz. Nefes kesen dağ ve kar manzaralarında, kalabalıklardan ve masraftan uzak bir tatil burada sizi bekliyor. En güzel yanı ise kış aylarının alçak rakımlarda trekking için en ideal zaman olması. Sırt çantanızı kapıp eşsiz doğa güzelliklerini seyretmenin tam zamanı.