Rusya’nın Covid-19 salgını nedeniyle 15 Nisan’da başlattığı Türkiye uçuş yasağı 1 Haziran’da doluyor. Alınan kararla ilgili sürenin dolmasına 24 saat kalmasına rağmen, Rus resmi makamlarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil.

ATOR Golikova’ya mektup yazdı

TürkRus’ta yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova’ya bir mektup gönderen Rus Tur Operatörleri Birliği, "Acil olarak kararınızı verin, bizi bilgilendirin, sektör belirsizlikten zor durumda" dediği, ancak mektuba mektuba yanıt verilip verilmediğinin bilinmediği kaydedildi.

Rus heyetin ne zaman geleceği de belli değil

Vali Şahin Turizm Hedefini Açıkladı! 2024’te Hedef 60 Milyar Dolar Vali Şahin Turizm Hedefini Açıkladı! 2024’te Hedef 60 Milyar Dolar

Resmi olarak medyaya yansımayan, yetkili ağızlardan açıklama yapılmayan bir başka konu ise, daha önce Türk Turizm Bakanı Nuri Ersoy'un Moskova ziyareti öncesinde kararlaştırılan "Rus heyetinin durumu yerine incelemek üzere Türkiye'ye gitmesi" konusunun hangi aşamada olduğu.

‘’Yasak fiili olarak kalkar’’ diyenler de var

Tüm bu gelişmelerin ışığında turizm sektörü "kırmızı alarm pazartesi"si yaşamaya hazır.

Bazı sektör temsilcileri, "Eğer herhangi bir açıklama yapılmazsa, fiilen yasağın sona erdiği anlamına gelir ve uçuşlar başlayabilir. Çünkü yasak kararı 1 Haziran'a kadar ve şu an itibarıyla uzatılmadı. O halde fiilen yasak kalkar" görüşünde.