AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Turizm Teşvik Kanununa ilişkin teklifi bu hafta yeniden Meclis’e getireceklerini açıkladı.

Bülent Turan: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhuna uygun olarak...

Kanun teklifiyle turistik tesislerin ve sektörün kalitesini artırmayı hedeflediklerini ileri süren Turan, "Teklif Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla turizm hizmetleri yönetim birliklerinin kurulması, lüks kampçılığın yasal altyapısının oluşturulması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ruhuna uygun olarak bürokratik işlemlerin azaltılması, yetki çakışmasından kaynaklı yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi ve jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler içeriyor." dedi.

Tüm turizm işletmeleri Bakanlığa bağlanacak

Teklifin daha önceki halinde acentelerin hakkının olan tur ve transfer hakkı otellere de verilmesi planlanmış, ancak gelen yoğun tepkiler üzerine söz konusu madde tekliften çıkarılmıştı.

Rusya’da Alanya Rüzgarı Esiyor! Alanya Moskova Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu Rusya’da Alanya Rüzgarı Esiyor! Alanya Moskova Fuarı’nda İlgi Odağı Oldu

Kanun teklifi yasallaştığında, kıyı bölgelerindeki tüm tahsisler ve turizm işletmeleri ile belediye belgeli oteller de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlanacak.