Küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs salgınının hasarlarını gidermek için hükümet yeni bir destek paketi daha hazırladı.

Açıklanan yeni pakete göre, virüsün en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizme, kamu ve özel bankaların katılımıyla, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle finansman desteği sağlanacak ., bankalar 8 milyar KGF kefaletiyle sektöre 10 milyar TL’lik destek verecek.

FAİZ % 14.5, 1 YIL ÖDEMESİZ

Destek paketinde faizin yüzde 14.5 olması bekleniyor. Değişken faizli olması durumunda da Türk Lirası gecelik referans faiz oranı (TLREF O/N) üzerine 250 baz puan eklenecek. Ancak KGF destekli kredinin faizi yüzde 16’yı geçemeyecek. Kredi 1 yıl ödemesiz, 48 ay vadeyle kullandırılacak.

40 MİLYON TL’YE KADAR…

Turizmciler, finansman paketinden ciroya göre yararlanacak. Ciro büyüklüğüne göre, 300 bin TL’den 20 milyon TL’ye kadar kredi sağlanacak. Belirli bir oda sayısının üzerindeki oteller 40 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. KGF teminatlı krediyi alan işletmeler bankalara faturalandırma (yüzde 90’ı için) göstermek durumunda olacak.