Corona Virüsü sonrası Türkiye'de normalleşme süreci başlarken, turizmdeki normalleşmenin de 1 Temmuz itibariyle başlaması bekleniyordu. Turizmciler, tüm hesaplarını 1 Temmuz'a göre yaparken bugün Rusya ve Baltık ülkelerinden gelen haber ise turizmcide şok etkisi yarattı.

Rusya ile Türkiye arasındaki yolcu uçuşları 15 Temmuz'da başlaması planlanırken, 1 Ağustos'ta başlayacak charter uçuşlarının ise 1 Eylül'e kaydırıldığı bildirildi. Yani Rusya pazarına dönük çalışan turizmciler, 1 Eylül öncesi Rusya'dan charter uçuşlarının başlamayacak oluşu nedeniyle tesislerini de açmayacakları gelen haberler arasında. 

Rusya, 1 Ağustos'ta başlatmayı düşündüğü charter uçuşlarını 1 Eylül'e ertelerken, Baltık ülkeleri ise 1 Temmuz'da başlatmaya karar verdikleri charter uçuşlarını ise 1 Ağustos'a erteledi. Bu kararla şoke olan Alanya turizmi için alarm sinyalleri de yanmaya başladı. Hem Rus pazarından hem de Baltık ülkelerinden gelen bu haber, 'Alanyalı turizmci, 2020 turizm sezonunu kapattı' yorumlarına neden oldu.