CHP İlçe Turizm Komisyonu Üyesi Hüseyin Sedef, 2021 turizm sezonunun geçen seneki gibi yaşanması durumunda birçok işletmenin batacağını söyledi. Parti binasında turizmde yaşanan son gelişmeler hakkında açıklama yapan Sedef, tüm dünyada en çok etkilenen ve darbe alan sektörün turizm olduğunu söyledi. Sedef, “Koşulların ağırlaştığı bir dönemde devletin de desteği olmadan turizm emekçileri olarak kimsenin ayakta kalması mümkün değil.  2019 yılına göre geçtiğimiz yıl yüzde 75 daha az turizm arzı gerçekleşti. Birçok işletme şu anki pozisyonunu banka kredileri ile ayakta kalmaya çalışıyor. Rusya’nın uçuşları kapatması en büyük darbe. Bu  haberle açılmış işletmeler kapatmaya, açılmaya hazırlanan işletmeler de bunu ötelemeye karar vermek zorunda kaldı. Son bir yıldır zaten turizm emekçileri zor durumdaydılar. Bir büyük darbe de 31 Mart’ta Kısa Çalışma Ödeneği’nin (KÇÖ) sona ermesi oldu. En azından bunun hazirana kadar sürmesi gerekiyordu. Bu bundan sonraki süreçte turizm işletmecilerini eve emekçilerini zor duruma soktu” dedi.

“KRİZ SÜRECİNİN YÖNETİMİNDE PANİK VAR”

KÇÖ’nün uzatılmasının en büyük beklentileri olduğunu tekrarlayan Sedef, “İşletmeler geçen yıl çalışamadığı için onlar da finansal krizde. Bu sene geçen yılki gibi olursa birçok işletme batacak. Çünkü kredi borçları var. Ayakta kalma mücadelesi veriyorlar. Bu kriz sürecinin yönetiminde panik var. Geçen sene oteller güvenli sağlık belgesi şartıyla açıldı. Bir konaklama işletmesinde kriterleri belirliyorsunuz. Personeller buna uymak zorunda. Yüzde 80-90’ı uyuyor. Misafir boyutuna geldiğinizde buna uyan yüzde 20’yi geçmiyor. Sosyal mesafe, hijyen, maske gibi kuralları uygulatmanız mümkün değil. Ülke bütün işletmelerle 2-3 hafta kapanmaya gidecek başka şekilde bu işin içinden çıkılacak gibi görünmüyor.” diye konuştu.

Başkan Kavaloğlu Duyurdu! Antalya’ya Kaç Alman Turist Rezervasyon Yaptı? Başkan Kavaloğlu Duyurdu! Antalya’ya Kaç Alman Turist Rezervasyon Yaptı?