21 Haziran itibariyle Rusya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlaması kaldırıldı. Rus hükümetinin yaptığı açıklamanın ardından Antalya adeta turist akını yaşanıyor. Türkiye’ye olan ilginin 7 kat arttığı bilgisi verilirken, Antalya Havalimanı’nda adım atacak yer kalmıyor. 24 saat boyunca tamamen dolu olan Havalimanı’na gelen turistler Antalya’nın dört bir yanına dağılıyorlar.

3 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

Bayram Tatili Ege Ve Akdeniz’e Yaradı! İşte Bayram Tatili Bilançosu Bayram Tatili Ege Ve Akdeniz’e Yaradı! İşte Bayram Tatili Bilançosu

Sputnik’e konuşan Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, “Rezervasyon ve fiyat dinamiklerinin korunması, aynı zamanda koronavirüsle ilgili ek kısıtlamalar olmaması halinde Rusya’dan Türkiye’ye (Antalya, Ege’deki tatil beldeleri ve İstanbul dahil tüm güzergahlara) turist akışı 22 Haziran’dan eylül sonuna kadar yaklaşık 3 milyon kişi olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sayıya nisan-haziran döneminde Türkiye’ye gidemeyen yolcuların da dahil olduğunu belirten Lomidze, ‘yüksek sezonun’ hava koşulları ve fiyatların uygun olması durumunda ekimde de devam edebileceğini kaydetti.