Almanya hükümeti flaş bir karar imza atarak, Avrupa’daki 31 ülkeye seyahat kısıtlamalarının 15 Haziran’dan sonra kaldırılacağını açıkladı. Korona virüs önlemleri kapsamında Almanya tüm ülkelere kapılarını kapatmıştı. Kısıtlamanın kaldırılacağı ülkeler arasında Türkiye’nin olmaması ise tepkilere yol açtı.

Korona ile en iyi mücadele eden ülkelerden birisi olarak gösterilen Türkiye ile olan yasağın kaldırılmaması kararı turizm camiasını endişelendirdi. Konuyla ilgili açıklama ise AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu’dan geldi.

Başkan Toklu, açıklamasında, “Alman hükümeti Corona virüsü salgını nedeniyle tüm ülkeler için geçerli olan seyahat kısıtlamasını 15 Haziran itibariyle Avrupa’daki 31 ülkeyi kapsayacak şekilde kaldıracak. Bu liste de Türkiye’nin olmamasına Alman tur operatörlerinin de tepki gösterdiğini ve bu tepkilerini sosyal medyada da dile getirdiklerini bilmekteyiz. Turizmcilerimiz rahat olsun. Almanya’dan Türkiye ve Alanya aşığı misafirlerimiz Haziran sonu gibi gelmeye başlayacak inşallah. Süreci yakından takip eden, ikili görüşmeleri ile bu sürece destek veren Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavusoğlu’na ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’a teşekkür ederiz.” dedi.