İflas sonrası Thomas Cook ana markasını, bazı otel markalarını ve bu markalara ait domain, uygulama ve sosyal medya hesaplarını 11 milyon pounda satın alan Çinli yatırım şirketi Fosun, şirketi online tur operatörü olarak yeniden ayağa kaldırmak amacıyla harekete geçmişti. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu'na (CAA) tur operatörlüğü lisansı (ATOL) için başvuracak olan Fosun'un tedarikçilerle görüşmeye başladığı da belirtildi.

15 Thomas Cook eski çalışanını işe almıştı

Aralarında eski strateji ve teknoloji direktörü Alan French, eski finans müdürü Raj Sharma ve eski e-ticaret ve satış müdürün Phil Gardner'ın da bulunduğu 15 Thomas Cook çalışanını işe alan Fosun'un İngiltere seyahat pazarında kendine yeniden bir alan açıp açamayacağı konusunda ise farklı değerlendirmeler yapılıyor.

‘’Endüstrinin güvenini kazanmaları gerekir’

Travel Weekly'de yer alan habere göre bir 'dijital uzman', ''Thomas Cook markası başta Asya olmak üzere, pek çok yerde hala popüler, hatta İngiltere'de bile. Thomas Cook gibi bi markayı yeniden inşa etmek, yeniden tasarlamak ve ona bir kıyafet giydirmek, sıfırdan bir marka yaratmaktan çok daha kolaydır. Ancak endüstrinin güvenini kazanmaları gerekecek. Bu yaparlarsa, çalışan sayısının 50'ye, 80'e, 100'e ulaştığını göreceğiz. Fosun'un Thomas Cook ile ilgili büyük planları ve bu planları hayata geçirecek sinerjisi var.'' dedi.

‘’Fosun’un parası, gücü ve büyük hedefleri var’’

Başka bir sektör uzmanı ise, ''Fosun büyük mali gücü, fırsatları ve büyük hedefleri olan bir şirket. Ancak kilidin anahtarını açmak ve kilometre taşları döşemek için markayı ekibe teslim etmesi gerekiyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

‘’İngiltere’de Thomas Cook’a artık yer yok’’

Ancak Thomas Cook'un yeniden piyasaya dönmesi konusunda iyimser olmayanla a var. Değerlendirme yapan başka bir seyahat uzmanı ise, ''İngiltere tur operatörlüğü pazarında Thomas Cook'a artık yer yok. O boşluk Jet2 ve TUI tarafından dolduruldu. Ancak direkt satış anlamında On the Beach ve Loveholidays için yer olabilir.'' ifadelerini kullandı.