Antalya'da Çatıları Uçuran Fırtına Sonrası Turistlerin Deniz Keyfi Antalya'da Çatıları Uçuran Fırtına Sonrası Turistlerin Deniz Keyfi

Bu sene çok ciddi bir çıkış yapmayı beklediklerini ve hazırlıklarını ona göre yaptıklarını kaydeden Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Ancak pandemi mutasyonlarla maalesef yeni dalgalarla geliyor tüm dünyada.’’ dedi.

“Temmuz ayı için iddialı hedeflerimiz var”

Son açılışla birlikte Türkiye’nin turizm hedeflerini revize ettiklerini hatırlatan Ersoy, ‘’25 milyon turist, 20 milyar dolar gelir beklentisi şeklinde düzelttik. Şu anda iyi de gidiyor. Haziranı beklentilerimiz doğrultusunda kapattık. Temmuz ayı için de iddialı hedeflerimiz var. Onlar da sanki tutacak gibi. Havalimanlarının verileri bana düzenli olarak geliyor. Daha önce başka röportajlarda da söyledim. ‘Gönlünüzdeki hedef nedir?’ diye sorarsanız, gönlümdeki hedef 30 milyon turist, 23 milyar dolar turizm geliri.’’ diye konuştu.

Mehmet Nuri Ersoy, Cüneyt Özdemir’in ‘’İllere bakıyor musunuz? Delta varyantının yükseldiği iller var mı, endişe duyuyor musunuz? Bu yaz için Türkiye’yi kapatma ihtimali var mı?’’ şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Hiçbir şeyin garantisi yok, vakaları il bazında da izlemek tabi ki doğru. Ancak yurt dışı uçuşlarda ve operasyonlarda Türkiye geneli verileri dikkate alınıyor. Mart ayında yaşananlardan sonra kademeli normalleşme sürecine girdik. Sağlık Bakanlığının bu süreçteki önceliği maksimum sayıda vatandaşın aşılanması. Aşılanma hızlanırsa Türkiye tam normalleşmeye geçebilir, aşılama ne kadar gecikirse kademeli normalleşme de o kadar uzun sürecektir. ‘’ dedi.

Galata Kulesine girişin 100 liraya çıkarılması ile ilgili de soruya da yanıt veren Ersoy, şunları söyledi:

Burada eksik bilgilendirme var. Bizim kapı fiyatlarımız yabancı ziyaretçilerimiz için geçerli. Çünkü biz yerli ziyaretçilerimiz için farklı bir uygulama başlattık. Müzekart diye bir uygulama var. Fiyatı 60 lira. Müzelerin kapısında satılıyor. Yani 60 liraya Bakanlığımız işletmesinde olan 321 tane müzeye sınırsız giriş hakkı var. Geçen sene milli sarayları da buna dahil ettik. Ayrıca 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ücretsiz. Öğrenciyseniz yüzde 50 indirimli, arkeoloji öğrencisiyseniz ücretsiz.’’ dedi.

CHP’li belediyelerin elindeki turizm işletmelerine çökülüyor mu?

Turizmi Teşvik Kanununda yapılan değişikliğin CHP’li belediyelerin elindeki turizm işletmelerine çökmek için yapıldığına dair iddialara ilişkin ise Mehmet Ersoy şunları söyledi: Bence burada yanlış bir algılama var. Bizim Türkiye’de 12 binin üzerinde otel var. Bunların üçte ikisi belediye belgesi dediğimiz belgeliler, kalan üçte biri de belediye belgesi artı bakanlık belgeli. Belediye belgesi nedir? ö Önce belediyeye gidiyorsunuz iş yeri açma ve çalıştırma belgesi alıyorsunuz. Belediye belgesi dediğiniz odur. Başka bir belge vermiyor belediye. Sonra eğer Kültür ve Turizm Bakanlığı denetimine girmek istiyorsanız ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş sınıflandırma istiyorsanız bakanlıktan da belge talep ediyorsunuz. Bakanlığın birinci koşulu belediyeden İAÇ belgesi alıp gelmeniz. Bakanlıktan belge alma zorunluluğu geldiği zaman aslında belediyeden bir kayıp olmuyor. Çünkü bakanlık diyor ki önce o belgeyi alacaksın sonra bana geleceksin. Eskiden bizden belge almak istemiyorsanız belediyeden almayın diyorduk ama şu anda bizden belge almak için önce belediyeden belge almak zorundasınız.