Rusya, İstanbul-Moskova hariç, Türkiye’ye dönük tüm charter ve tarifeli uçuşları 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar iptal etti. Bu dönem içinde sadece Moskova-İstanbul arasında haftada iki sefer yapılacak.

Turizm Güncel’e açıklama yapan tur operatörü temsilcileri, 15 Nisan’a kadar yolcuların Türkiye’ye getirilmeye devam edeceği, 15 Nisan’dan sonra ise uçakların boş gelip dolu döneceğini belirttiler.

Nisan turları ne olacak?

Bakan Ersoy: "Bu Yıl Daha Da Yüksek Rakamlara Ulaşacağız” Bakan Ersoy: "Bu Yıl Daha Da Yüksek Rakamlara Ulaşacağız”

Nisan’daki turların aradaki büyük fiyat farkından dolayı ücretsiz olarak haziran-temmuz aylarına ertelenmesinin mümkün olmadığını belirten tur operatörleri, şirketlerin ya fiyat farkını alarak rezervasyonları erteleyeceğini ya da iade yapacağını kaydetti.

Rus turistlerin ülkelerine dönüşleri ise normal uçuş planı dâhilinde gerçekleşecek, turistler için herhangi bir 'acil kurtarma' uçuşu yapılmayacak. Uçuşların yasak olduğu dönemler için Türkiye'ye ve Tanzanya'ya tur alanların seyahatlerini başka bir destinasyona kaydırmalarını veya ileri bir tarihe ertelemelerini tavsiye eden Tatyana Golikova, kararın tamamen salgınla ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle alındığını duyurdu.

Uçuşların yasaklanması ile birlikte Rusya’daki tur operatörlerine destek sağlanması da planlanıyor ancak bu konuda henüz detay bulunmuyor.