Time gazetesi, İngiltere'nin önümüzdeki hafta yapacağı seyahat güncellemesinde Türkiye'yi kırmızı listeden çıkaracağını ileri sürdü. Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılması durumunda bu ülkeden dönen İngiliz turistlerin karantinaya girmeyeceği hatırlatılan haberde, "İngiliz tatilciler yaklaşık 1 yıldır Türkiye'ye gidemiyor. Pandemiden önce 2,3 milyon İngiliz Türkiye'ye tatile gidiyordu." ifadeleri kullanıldı. Times gazetesine konuşan analistler, önümüzdeki hafta yapılacak seyahat güncellemesinde Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılabileceğini ileri sürdü. Haberde, "Türkiye kırmızı listeden çıkarıldığında İspanya, Portekiz ve Yunanistan gibi popüler destinasyonlar sarı listede olmaya devam edecek." denildi.

TÜRKİYE BASKISI ARTIYOR

Türkiye'nin sarı listeye alınması için baskının arttığı kaydedilen haberde, "Bunun anlamı, iki doz aşı olanlar ve 18 yaşın altındakiler, İngiltere'ye döndüklerinde karantinaya girmeyecek.'' denildi. Times'a konuşan bir hükümet kaynağı ise Türkiye'nin mevcut statüsünün değiştirilmesi için alınmış bir kararın bulunmadığını söyledi. Kaynak, böyle bir karar alındığında bunun kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Bakan Ersoy: "Bu Yıl Daha Da Yüksek Rakamlara Ulaşacağız” Bakan Ersoy: "Bu Yıl Daha Da Yüksek Rakamlara Ulaşacağız”

'YÜZDE 1,7'Sİ POZİTİF ÇIKTI'

Geçtiğimiz yılın ekim ayına kadar Türkiye'ye seyahat koridoru kurulduğu hatırlatılan haberde, "NHS'nin verilerine göre son üç hafta içinde Türkiye'den İngiltere'ye gelenlerin yüzde 1,7'sinin testi pozitif çıktı. Bu, mart ve nisandaki verinin yarısı ve neredeyse İspanya ile aynı. Diğer yandan, benzer verilere sahip Hindistan kırmızı listeden çıkarıldı. Geçtiğimiz hafta boyunca Türkiye, 1 milyon kişiye düşen 236 pozitif vaka sayısına sahip İngiltere'nin neredeyse yarısı seviyesindeydi." ifadelerine yer verildi.