Koronavirüs salgınından dolayı Türkiye’yi kırmızı listede tutan İngiltere için gözler 28 Haziran'da.

İngiltere’de uluslararası seyahat yasaklarıyla ilgili karar kapsamında ülkeler farklı kurallar içeren ve yeşil, sarı ve kırmızı olarak adlandırılan 3 kategoriye ayrılmış durumda. Uygulamaya göre yeşil listedeki ülkelerden gelen yolcular için 10 günlük karantina zorunluluğu bulunmuyor. Sarı listedeki ülkelerden gelenler için mevcut karantina kuralı devam ediyor. Kırmızı listedeki ülkelerden seyahat edenler ise İngiltere’ye vardıklarında, masraflarını kendileri karşıladığı bir otelde 10 gün karantinada kalmak zorunda.

Aşılama çalışmalarında son günlerde atağa kalkılmasının ardından İngilitere'de hükümet tarafından Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağı öngörülürken Sky News’e yaptığı açıklamada insanların aileleriyle tatil yapmalarına izin vermek istediklerini, ancak bunun güvenli olması durumunda mümkün olabileceğini söyleyen İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock şunları söyledi:

''Aşı programının amacı kısıtlamaları kaldırmak ve insanların kısıtlamalardan ziyade aşı nedeniyle güvende olmasını sağlamak. O yüzden insanlara iki doz aşı yapmak ve karantina yerine test uygulamasına devam edeceğimiz bir plan üzerinde çalışıyoruz. Koronavirüs aşılarını olan vatandaşlarım için seyahat kısıtlamalarını kaldırarak yazı Avrupa'daki sahillerde geçirmelerinin önünü açmak için çalışma yürütüyoruz ancak henüz netleşmedi.''

Bayram Tatilinde 20 Milyon Kişilik Hareket 100 Milyar Liralık Potansiyel Beklentisi Bayram Tatilinde 20 Milyon Kişilik Hareket 100 Milyar Liralık Potansiyel Beklentisi

İNGİLİZ TURİSTLER ALANYA’YI TERCİH ETMEYE BAŞLADI

Geçtiğimiz aylarda, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında çevirim içi paneller gerçekleştirilen görüşmelerde; ALKÜ ALTSO Turizm MYO tarafından düzenlenen çevrimiçi panelin konukları ise Grand Okan Oteli Genel Müdürü Amanda Jane Özsoy ve SunPark Otelleri Genel Koordinatörü Ekrem Curnal olmuştu. Dr. Öğr. Üyesi Murat Yetkin’in moderatörlüğünde konuşmacılar, pandemi sürecindeki olumsuz etkinin Temmuz itibarıyla azalacağı beklentisinde olduklarını beliterek, pandemi sürecinde bazı fırsatların çıktığını, örnek olarak 2020 Eylül ayında Yunanistan ve İspanya’nın kapanmasıyla üst gelir düzeyinde bulunan İngiliz turistlerin Alanya’yı tercih ettiğini ve yeni bir pazarın açıldığını söylemişlerdi.