Hollanda Başbakanı Rutte, ülkesinde 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren, Hollanda'da koronavirüs kurallarının gevşetileceğini olumlu gidişatın devam edebilmesinin yine kurallara uyumla mümkün olacağını ifade etti. Bu kararın ardından Türkiye için önemli turizm destinasyonlarından olan Hollanda’da vatandaşın çağrılara vereceği tepki merakla bekleniyor. 11 Mayıs’tan itibaren temas isteyen meslek sahipleri işlerini yapabilecekken, 1 Haziran itibariyle Hollanda’da toplu ulaşım kapasitesi yüzde kırka çıkarılacak. Orta dereceli okulların 1 Haziran'dan sonra açılması için çalışmalar yapılıyor. Hollanda’da kamu alanları ise kademeli olarak tedbirli hizmet verecek.

TAVSİYE EDİLMEDİ

Alanya turizminde en büyük 3. pazarı olan Hollanda tüm sektörü ilgilendiren duyuruyu gerçekleştirdi. 1 Temmuz itibariyle virüs tekrar yayılmaması durumunda, tatil parkları ve kamp alanlarını açılacakken, “Yurtdışı tatilleri için mecburi olmayan hiç bir seyahat tavsiye edilmiyor.” Bu durumun ayrıca diğer ülkelerin salgınla mücadelede durumları ve aldıkları önlemlerle bağlantılı olduğu söyleniyor.

CİDDİ KAYIP ENDİŞESİ

Hollanda’nın diğer ülkelerde de olduğu gibi, salgın sonrası vatandaşlarına “Yurtta Kalın” çağrısı yapmasının ardından Alanya’da ki turizmciler, sektörün akıbetini merak içerisinde bekliyor. Almanya, Rusya, İskandinav Ülkeleri pazarının yoğunlukta olduğu ilçe de, sezonun uzaması dahi, Koronavirüs pandemisinin sektörde ciddi kayıplar meydana getireceğinden endişe duyuluyor.