Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Alanya İlçe Sağlık, Eğitim, Sosyal İşler ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Umut Özkan, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler ve açılmaya başlayan turizm sezonu hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Özkan, konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Alanya, özellikle turizm ve tarım kenti olması nedeniyle ülkemizin iç ve dış politikalarındaki olumsuzluklardan hızlı ve geniş kapsamlı olarak negatif etkilenmektedir. Geçtiğimiz senelerde, Rusya ile yaşanan uçak krizi buna örnektir. Bunun yanında ülkemiz ve Alanya’mız koronavirüs ile kötü mücadele yüzünden ciddi bir kriz yaşamaktadır.

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi, 9 Mart 2020 tarihinde, koronavirüs (covid-19)’e ilişkin ülkemizdeki ilk vaka açıklamasından 2 gün önce resmi olarak kurulmuştur. İlk vakadan hemen sonra 17 Mart 2020 tarihinde Genel Başkanımız Ali Babacan, koronavirüs salgını ve alınması gereken ilave önlemler adı altında bir basın açıklaması yapmıştır.

18 Nisan 2020 tarihinde başka bir basın açıklamasında ana maddelerin biri ‘’En temel öncelik iş, istihdam ve gelir kayıplarının önüne geçmek olmalıdır’’ olan 14 maddelik öneriler kamuoyuna sunulmuştur.

24 Nisan 2020 tarihinde turizme ilişkin basın açıklamasında ‘’Turizm sektörü; istihdama katkısı, yarattığı katma değer ve ülkeye döviz girdisi sağlamasının yanında, insanlar arası diyalogu geliştirerek ülkeleri ve toplumları birbirine daha da yaklaştırmakta ve dünya barışına katkı sağlamaktadır’’ denilmiş ve özellikle korona virüs salgınından etkilenen turizm sektörünün sıkıntılarının önlenmesi için çözüm önerileri sıralanmıştır.

Antalya'da Turizmde Yeni Rekor Antalya'da Turizmde Yeni Rekor

DEVA Partisi tarafından, 2 Eylül 2020 tarihinde korona virüs salgınının sağlık ve eğitim boyutlarında değerlendirmesi tekrar yapılmış; sağlık konularını ilgilendiren sorunlarla ilgili 13, eğitim konularını ilgilendiren sorunlarla ilgili 9 madde olarak çözüm önerileri sunulmuştur. Burada daha önceki önerilerimizin tam uygulanmaması sonucu ülkemizin korona virüs ile olan savaşında yeterince başarı sağlanamadığı ortaya konulmuştur.

8 Nisan 2021 tarihinde korona virüs salgınının özellikle esnaf üzerine etkilerini azaltacak, esnafın derdine deva olacak ciro kayıp desteği, ücretsiz izin yardımının asgari ücret kadar olması ve SGK primi, vergi borçları, elektrik, su ödemelerinin faizsiz olarak en az pandemi bitimine kadar ertelenmesini de içeren 12 önerisini kamuoyuna açıklamıştır.

Ne yazık ki ülkemiz pandemiye Merkez Bankasının yedek akçesi boşaltılarak ve kötü bir yönetimle girmiştir. Alanya, aşılama konusunda yetersiz kalmıştır. Vatandaşına yeterince yardımda bulunamamıştır. Son açıklanan destekler, belki kısa süreliğine bir ağrı kesici olmuştur; ama yaraya merhem olmayacaktır.

Son olarak 14 Mayıs 2021 tarihinde, önceki normalleşme süreçlerinde yapılan hataların tekrarlanmaması için DEVA Partisi Sağlık Politikası Başkanlığımız ‘’7 Adımda Kademeli Açılma Yol Haritası’’ adı altında önerilerini paylaşmıştır. Güncel olan bu önerileri kamuoyu bilgisine sunuyoruz.“