Alanya’nın ünlü turizmcilerinden olan, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, turizmde son durumu değerlendirerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Cimrin’in değerlendirmeleri şu şekilde:

“Türkiye'deki vaka ve kayıp sayıları ne kadar düşerse düşsün, yurtdışından turist alabilmek için bu sayıların düşük olması tek başına yeterli değil.

Hem turist gönderen devletler belli kriterler istiyorlar, hem de seyahat etmeyi düşünen misafirlerimiz en güvenli tatilin nerede olacağını değerlendirip ona göre karar verecekler. Güvenli ve sağlıklı bir tatil için daha fazla ödemeyi de bence göze almışlardır.

Bu yüzden çok açık konuşalım bizde korona yok, artık her şey eskisi gibi demek yerine hem tedbiri elden bırakmamalı, hem de biraz tribünlere oynamak zorundayız.

Farklı iş kollarını ilgilendiren çok sayıda genelge yayınlandı. Genelgelere sıkı sıkıya bağlı uygulamalar yapanlar olduğu gibi, eksik ya da hiç uymayanlar da var. Bu genelgelere uyulması için denetimler de yapılıyor. Ancak her yere yetişebilmek mümkün değil.

Yapılan tüm değerli ve özverili çalışmaların hakkını vermekle beraber asıl hedefimiz Alanya'yı en sağlıklı turizmin yapıldığı destinasyon yapmak olsun ve bu minvalde çalışalım. Genelgelerle sınırlı kalmayıp örnek olacak işlere imza atalım ve adımızı bu şekilde duyuralım. Bütün meslek odalarımız ve diğer bileşenlerimiz koordineli ve bir bütünün parçaları gibi hareket edebilirsek direncimiz artacaktır.

Ya da turist hele bir gelsin o zaman mı düşünürüz?!