MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan Alanya’daki turizm esnafı ile bir araya gelerek onların taleplerini dinledi. İlçe teşkilatındaki toplantıda esnafı dinleyen Türkdoğan, sorunları MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’a iletti. Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir’in de katıldığı toplantıda konuşan Türkdoğan, esnafın sorunlarını bildiklerini söyledi. Türkdoğan, “Malum olduğu üzere Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan Korona virüs sebebiyle maalesef yaklaşık 3 aylık bir süre zarfında Türkiye ve Alanya da bu virüsten etkilendi. Tabi Korona virüs döneminin birtakım etkileri oldu. Bu etkilerin de en önemlisi turizm sektörünü bitirdi. Bundan en çok en çok etkilenen turizm sektörü, dolayısıyla da Alanyamız oldu. Alanyamızda bunun en büyük mağdurları da turizm sektörünün çalışanları ve turizm esnafı oldu. Biz sizlerin mağduriyetinin farkındayız. Mağduriyetinizi biliyoruz. MHP olarak da Antalya Milletvekilimiz, partimizin Merkez Yürütme Kurulu üyesi, aynı zaman da Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyesi Abdurrahman Başkan ile sizleri görüştürdük. Sorunlarınızı ilettiniz. Bugün TBMM mesaisine başladı. En kısa zamanda gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde de hükümetimiz de MHP grubumuzun vasıtasıyla bu sorunlarınız konu başlıkları olarak iletilecek” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Herkeste  güzel bir turizm sezonu olacağı beklentisi olduğunu paylaşan Türkdoğan, “Bu beklentiden dolayı da herkes güzel bir sezona hazırlık yapmak için dükkanını malla doldurdu, tadilatını yaptı. Dolayısıyla da fabrikalara borçlandı. Artık haziranın başındayız. Verilen çeklerin, senetlerin günleri geldi. Maalesef birçoğumuzun dükkanları kapalı. Henüz Alanyamızda turizm başlamadı. Korona virüsten dolayı yarın ne olacağı ile ilgili hep beraber kaygı içerisindeyiz. Sizin talebiniz çeklerin ve senetlerin ötelenmesi doğrultusunda bir tedbir alınmasına dönüktü. Biz de bunu ilettik. Burada birçok arkadaşımız özel mülklerde kiracı pozisyonunda. Bunca yıl karınca kararınca kazandığı nispette her şartta kirasını ödeyen esnafımız için dükkan sahiplerine ben de MHP İlçe Teşkilatım adına bir çağrıda bulunuyorum. Bu sene hepimiz elimizi vicdanımıza koyalım. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusuna en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde bizler de şunu talep ediyoruz. Kiracılar yaşadıkları bu şartları hep beraber Alanya’da yaşıyoruz, görüyoruz. Otellerde hala turist yok. Dolayısıyla gerekli kolaylığı yapmalarını, indirim yapmalarını, eğer dükkan sahibinin gücü yetiyorsa, imkanı varsa bu seneyi yok farz edip kira almamalarını MHP İlçe Teşkilatım adına haseten rica ediyorum.  Bunun yanında biz sizin sorunlarınızın gündeme gelmesi işçin elimizden geleni yapacağız. Ben milletvekilimize ilettim. Yine aynı konuları Millet İttifakı’nın diğer öğesi AK Parti’nin ilgililerine, başta bizim Alanya’daki mevkidaşımız AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu olmak üzere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da olmak kaydıyla iletilecek ve gerekli çözüm ne olabilir ortak akılla bulmaya çalışacağız. Biz bu konularda sizin içinizden, sizlerle birlikte toplumun her kesiminin derdini ve sıkıntısını burada görev yaptığımız sürece zaten biliyoruz. Sizin dertlerinizin çözülebilmesi için, dertlerinin bir nebze de olsa telafi edilebilmesi için sizin sözcülüğünüzü yapmak, hislerinize tercüman olmak da bizim görevimiz. Üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BİRAZ SABIRLI OLALIM”

Türkiye’nin Korona virüs karşısında verdiği mücadelenin örnek olduğunu vurgulayan Türkdoğan, “Korona virüsle ilgili şunu da belirtmek istiyorum. Dünyanın birçok ülkesinden arkadaşlarımız var. Herkes Türkiye’nin bugün Korona virüs karşısında hükümetimizin, Sağlık Bakanlığının, bütün kurumlarının verdiği mücadeleye imreniyor. İnşallah bu süreç aşıldığında, uçuşlar başladığında güzel günlerde de ben bir arada olacağımızı temenni ediyorum. Biraz daha sabırlı olalım ama sizin de sıkıntınız olmasın, siciliniz bozulmasın noktasında da gerekli tedbirler alınsın diyorum. Buraya gelip de sıkıntılarınızı anlattığınız için teşekkür ediyorum. Bizler de derman olmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız” dedi.

“ÇOĞU DÜKKAN SAHİBİ GERİ ADIM ATMIYOR”

Nuri Demir de, “Esnafım adına size çok teşekkür ediyorum. Hakikaten olağanüstü bir durum var.  Olağanüstü durumda da herkes elini vicdanına koyacak. Biz her zaman ricalarda bulunuyoruz ama ne yazık ki maddi menfaat uğruna kardeş kardeşi vuruyor. Menfaat sahibi olduğu çoğu dükkan sahibi geri adım atmıyor. Ben atıyorum, sen de at kardeşim. Senin benden durumun çok daha iyi. Ne olur bir yıl kira almamış olsan” diye konuştu. Toplantıdan sonra Demir ve esnaf Milletvekili Başkan’a iletilmek üzere imza kampanyası başlattı.