Almanya'nın önde gelen iş ve turizm dergisi fvw, Federal Almanya hükümetinin Türkiye'yi 'korona risk bölgesi' olarak sınıflandırdığını yazdı. Haberde, ''Avrupa için durum oldukça açık, tatil başlayabilir. Peki ya diğer ülkeler? Federal hükümetin açıkladığı yeni risk listesi bu konuda ipuçları veriyor. Özellikle de Alman turistler arasında popüler olan bir ülke.'' denilerek Türkiye gündeme getirildi.

Türkiye ‘korona risk bölgesi’ olarak sınıflndırıldı

Alman hükümetinin 130 ülke ile birlikte Türkiye'yi de 'korona risk bölgesi' olarak sınıflandırdığı kaydedilen haberde, ''Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından ilk kez pazartesi günü yayınlanan ve şimdi düzenli olarak güncellenen liste Mısır, Tayland ve Fas gibi Almanlar için diğer popüler tatil yerlerini de kapsıyor.'' denildi.

Haberin devamında şu noktaların altı çizildi:

'Korona risk bölgesi' olarak tanımlanan ülkelerden gelenler, 14 gün boyunca karantinaya alınabilir. Başka şeylerin yanında, 160'dan fazla ülkenin dahil olduğu ‘seyahat uyarısı bulunan ülkeler listesinde’ yer alan bu ülkelerin (Türkiye, Mısır, Taylan, Fas) seyahat yasağının kaldırılması zor görünüyor.

Türkiye uyarının kaldırılması için bastırıyor

Alman turistler arasında İspanya ve İtalya'nın ardından üçüncü en popüler ülke olan Türkiye, bu seyahat yasağının kaldırılması için bastırıyor. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye dönük seyahat uyarısının sürdürülmesi konusunda düş kırıklığı yaşadığını açıkladı. Türkiye'de güvenli tatil için tüm önlemlerin alındığını kaydeden Çavuşoğlu, ''Kararın arkasındaki 'bilimsel' nedenleri anlamak zor.'' ifadelerini kullandı.

‘’Korona risk bölgesi ülkeleri için uyarının kalkması olası gözükmüyor’’

Alman hükümeti 15 Haziran itibariyle AB ülkeleri +5 ülkeye seyahat uyarısını kaldırmış, 160 ülkeye dönük seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatmıştı. AB dışındaki bu ülkelere dönük seyahat uyarısının ülke bazlı iptal edilmesi bekleniyor. Ancak 'koron risk bölgesi' ilan edilen ülkeler için bu pek mümkün görünmüyor.’’