ÖZEL HABER

Temmuz ayı başında 5 binin altına inen günlük vaka sayıları, turizmin hareketlenmesi, 9 günlük kurban bayramı tatili gibi sebeplerle tekrar 20 bin seviyelerine kadar yükseldi. Bu yükseliş tüm ülkede paniğe neden olurken, Alanya’da yükselişten etkilenen lokasyonlardan birisi oldu.

Alanya’da vaka sayıları neredeyse sıfır seviyesine inmişken özellikle bayram tatili döneminde vaka sayıları bir anda artmaya başladı. Haritada kırmızıya dönen Alanya’daki otellerde de durum iç açıcı değil. Korona virüs testi pozitif çıkan ve rahatsızlanan müşteriler karantinaya girdiği izolasyon odalarında tatillerini geçiriyorlar. Ancak otellerdeki izolasyon için ayrılan odalar tamamen dolmuş durumda. Alanya’daki pek çok otel, normal odalarını da izolasyon odasına çevirmeye başladı bile.

İZOLASYON ODASI NEDİR?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güvenli Turizm Sertifikası kriterleri gereği otellerde konakladığı süre zarfında misafirler hasta, semptomlu veya şüpheli vaka olarak tespit edilmesi durumunda aşağıda belirtilen koşulları kabul etmeleri kaydıyla konaklamaya izolasyon odasında devam edebilirler.

*Herhangi bir nedenle konaklama esnasında misafire ve/veya aynı aileden ol­duğu veya birlikte aynı odada kaldığı kişilere Covid-19 teşhisi konulması ha­linde; bu misafirler otel tarafından belirlenen izolasyon odasında konaklayacak, oda dışına çıkmayacak, odasına dışarıdan ziyaretçi kabul etmeyecektir.

*Covid-19 teşhisi konan misafir misafirle aynı aileden olan veya aynı odada konaklayan kimseler de konakla­malarını izolasyon odalarında geçirecek, varsa velisi/vasii olduğu kimse­ler de konaklamalarını izolasyon odalarında geçirecek ve izolasyon oda­larından çıkmamaları sorumlulukları dahilinde olacaktır.

*Covid-19 teşhisi konan misafir ve/veya aynı aileden olan veya birlikte aynı odada konaklayan kim­selere konaklama sözleşmesinde belirtilen süre boyunca, izolasyon odalarından çıkmaksızın, sözleşme koşullarına uygun olarak yiyecek içecek servisi ve oda temizlik hizmeti sağlanacaktır.

*Covid-19 teşhisi konulması sebebiyle izolasyon odasına alınma durumunda misafire akdedilen konaklama sözleşmesi şartları uzatılabilecektir; konaklama sözleşmesine ek olarak sağlanacak izolasyon odaları dolayısıyla ek ücretlendir­melere tabi olacaktır.

Bakan Ersoy: "Bu Yıl Daha Da Yüksek Rakamlara Ulaşacağız” Bakan Ersoy: "Bu Yıl Daha Da Yüksek Rakamlara Ulaşacağız”