İnsanoğlunun teknolojide kat ettiği mesafe sadece bir yıl içinde bile öyle büyük ki! İşte buna en güzel örneklerden biri Amerika'nın Las Vegas şehrinde ortaya çıktı.

Telefon ve Walkman'leriyle tanıdığımız Sony'nin otomobil konseptini tanıtmasıyla birlikte bu kez yeni bir bomba haber daha geldi. Hyundai ve Uber birlikte bakın ne yapıyor?

ABD'nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilen teknoloji fuarı CES 2020'de Hyundai ve Uber'in birlikte geliştirdiği 'uçan taksi' damga vurdu.

S-A1 adını taşıyan bu özel araç, dikey iniş kalkış yapabilecek şekilde optimize edilmiş pervanelere ve tasarıma sahip. Tamamen elektrikli altyapı üzerine inşa edilen uçan taksi, 300 – 600 metre irtifa aralığında 290 km/s seyir hızına çıkabilecek şekilde tasarlanmış.

Başlangıçta 96 kilometre menzile sahip olması ön görülen aracın yalnızca 7 dakikada tamamen şarj edilebileceği de altı çizilen noktalar arasında.

Hyundai'den yapılan açıklamaya göre uçan taksi ilk etapta pilot tarafından kontrol edilecek. Ancak ilerleyen aşamalarda tamamen otonom bir şekilde yani insan kontrolüne ihtiyaç duymadan çalışabilecek.