Süper Lig'de sezonun tamamlanmasının ardından kulüplerin alacağı miktarlar da belli oldu. Buna göre en fazla geliri lig ikincisi Galatasaray kasasına koydu. Sarı kırmızılı takım, toplamda 250 milyon liralık gelir elde etti. Galatasaray'ı şampiyon Beşiktaş 230 milyon lira, üçüncü Fenerbahçe de 228 milyon lirayla takip etti. Ligde mücadele eden takımlar arasında en az geliri ise 73 milyon lira ile son sıradaki Yukatel Denizlispor aldı.

ŞAMPİYONLUK SAYISI BELİRLEYİCİ OLDU

Galatasaray'ın rakiplerine oranla yaklaşık 20 milyon lira fazla pay almasını geçmiş şampiyonlukları sağladı. Süper Lig'de 22 kez şampiyon olan sarı kırmızılı ekip, bundan dolayı yayın gelirinden 92 milyon lira aldı. Galatasaray'ı 19 şampiyonluğa karşılık 80 milyon lira alan Fenerbahçe ile 15 şampiyonluğa karşılık 63 milyon lira alan Beşiktaş izledi.

Siirt’te Kestelsporlu Futbolculara Jiletli  Sopalı Saldırı Siirt’te Kestelsporlu Futbolculara Jiletli Sopalı Saldırı

Gelir paylaşım kalemlerinden "Ayakbastı parası" ile performans priminin toplamı Galatasaray ve Beşiktaş için eşit olurken, Fenerbahçe rakiplerine göre yaklaşık 1 milyon lira eksik aldı.

Dağıtımda ciddi farklardan biri de ilk 6 priminde oluştu. Buna göre Beşiktaş 46 milyon lira ile en fazla payı elde etti. Galatasaray 37 milyon, Fenerbahçe ise 28 milyon lira gelir sağladı. Aytemiz Alanyaspor ise bu sezon yayın gelirinden 101 milyon TL kazandı.