Spor Toto Süper Lig'in 21. Haftasında Aytemiz Alanyaspor, Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Ligdeki son beş maçının kazanan ve İstanbul'a moralli giden Alanyaspor, zorlu deplasmandan puan çıkarmak isterken zirve yarışından kopmak istemeyen Fenerbahçe sahaya mutlak galibiyet için çıkacak. Turuncu-yeşilli takımda Juanfran ve Lokman dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Alanyaspor'da ayrıca Bakasetas, Baiano ve Efecan 3'er sarı kart ceza sınırında. Ev sahibi ekip Fenerbahçe'de ise kart cezalısı Emre Belözoğlu ve sakatlığı bulunan Sadık Çiftpınar Alanyaspor karşısında forma giyemeyecek.

SÜPER LİG'DE 8. RANDEVU

Aytemiz Alanyaspor, Fenerbahçe ile Süper Lig'de 8'nci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 7 maçta, Fenerbahçe 4, Alanyaspor 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Bir mücadelede ise eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe 14, Alanyaspor 8 kez fileleri havalandırdı. Alanyaspor, sarı-lacivertliler karşısında aldığı iki galibiyeti de Alanya'da oynanan maçlarda elde etti. Alanyaspor'un İstanbul'da galibiyeti bulunmazken sadece bir maçta beraberliği bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe bu sezon iç sahada oynadığı 9 maçta, 7 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe'yi bu sezon kendi sahasında mağlup edebilen tek takım Antalyaspor oldu. Alanyaspor ise bu sezon deplasmanda çıktığı 9 karşılaşmada 4 galibiyet 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Alanyaspor'un 3 yenilgisi Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon deplasmanlarıydı.

ALANYASPOR TARAFTARI İSTANBUL'DA

Aytemiz Alanyaspor'un ligdeki başarılı süreci taraftarını da etkiledi. İç sahada ciddi bir artış gösteren turuncu-yeşilli taraftarlar, İstanbul deplasmanına üç otobüs le gidecek. Bireysel olarak İstanbul'a gidecekler ve İstanbul'dan gelecek Alanyasporlularla birlikte Ülker Stadyumunda Alanyaspor'u iki yüzden fazla (200) sporsever destekleyecek.  Öte yandan Alanyaspor maçına büyük önem veren Fenerbahçe taraftarı ise stadı doldurarak 40 bin kişiyle takımına tam destek verecek.

HAKEM ÜMİT ÖZTÜRK

Fenerbahçe maçında düdük Denizli bölgesi üst klasman hakemi Ümit Öztürk'te olacak. Öztürk'ün yardımcıları İbrahim Çağlar Uyarcan ve İbrahim Bozbey. Dördüncü hakem Onur Özütoprak. VAR hakemi Serkan Tokat. AVAR hakemi Kemal Yılmaz.  Aytemiz Alanyaspor, Ümit Öztürk ile çıktığı 11 karşılaşmada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. Fenerbahçe ise Ümit Öztürk'ün düdük çaldığı maçlarda 9 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece yenilgi aldı.