Türkiye Milli Takımı’nın 2022 FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde oynayacağı Hollanda, Norveç ve Letonya maçlarının aday kadrosu açıklandı. Teknik Direktör Şenol güneş bazı tercihleri nedeniyle spor kamuoyu tarafından sert eleştirilere maruz kaldı.

Milli Takım aday kadrosuna girmesi beklenen Aytemiz Alanyasporlu Salih Uçan da kadroda kendisine yer bulamadı. Daha önce bir kez ay yıldızlı formayı giyen 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Salih’in kadroda yer almaması taraftarları isyan ettirdi. Bu sezon oynadığı 32 maçta 3 gol ve 4 asist yaparak etkili bir performans gösteren Salih Uçan yükselen formunun ödülünü alamadı. Daha önce Milli Takıma seçilen bir diğer Alanyasporlu Efecan Karaca ise 3 hafta sürecek bir sakatlığı da olduğu için kadroda kendisine yer bulamadı.

Milli Takım’da Salih’le aynı mevkide oynayan bazı isimlerin bu sezonki performansları şu şekilde:

Okay Yokuşlu (West Bromwich – Celta Vigo) 21 maçta oynarken sadece 11 maçta ilk on birde forma şansı buldu. Okay, gol veya asist katkısı yapamadı.

Taylan Antalyalı (Galatasaray) Taylan bu sezon 31 maçta forma giyerken, 1 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

Dorukhan Toköz (Beşiktaş) Bu sezon 26 maçta forma giyen Dorukhan’da sadece 14 maçta ilk on birde kendisine yer bulabildi. Dorukhan’ın bu sezon 3 asisti bulunuyor.

Ozan Tufan (Fenerbahçe) Son haftalarda formasını kaybeden Ozan, bu sezon 30 maçta forma giyerken bunların 24 tanesinde ilk on bir oynadı. Ozan 4 gol ve 5 asistlik performans gösterdi.

Orkun Kökçü (Feyenoord) Bu sezon 23 maçta forma giyen genç oyuncu 2 gol ve 1 asistlik performans gösterdi.

İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe) Uzun süredir sakatlığı bulunan ve yeni yeni forma şansı bulmaya başlayan İrfan Can bu sezon ligde 21 maçta forma giyerken ligde 2 gol 1 asistlik performans gösterdi.

Emre Kılınç (Galatasaray) Bu sezon oynadığı 32 maçın 26’sında ilk on bir oynayan Emre Kılınç takımına 4 gol ve 2 asistlik katkı yaptı.

Bu sezon 32 maçta forma giyen Salih Uçan Emre Kılınç’la birlikte en çok forma giyen isim olurken, Yaptığı 7 gollük performans ile Ozan Tufan’ın ardından en çok skor üreten isim oldu.