Süper Lig’in 34. Haftasında temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor ile Ege ekibi Yukatel Denizlispor karşı karşıya geliyor. Bugün saat 19.00’da Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda başlayacak olan mücadele BeİN SPORTS HD 2’den naklen ekranlara gelecek.

MAÇIN HAKEMİ YASİN KOL

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Aytemiz Alanyaspor ile Yukatel Denizlispor arasında oynanacak karşılaşmayı Yasin Kol yönetecek.

Kol'un yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ve Esat Sancaktar üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.

Alanya’da 24. Atatürk Halk Koşusu Ve Yarı Maratonu Tamamlandı Alanya’da 24. Atatürk Halk Koşusu Ve Yarı Maratonu Tamamlandı

EKSİK VE CEZALILAR

Zorlu maç öncesi Aytemiz Alanyaspor’da sakatlığı devam eden kaptan Efecan Karaca ile korona virüs testi pozitif çıkan Steven Caulker’in forma giymesi beklenmiyor. Yeşil siyahlı ekipte ise sakatlıkları olan Ben Mohamed, Ahmed Yasin, Hüseyin Altıntaş, Subotic ile cezalı olan Rodallega takımını yalnız bırakacak olan isimler.

İŞTE İSTATİSTİKLER

-Denizlispor'a rakip olduğu son dört lig maçının üçünü kazanan Alanyaspor (1M), bu galibiyetlerde toplam 12 gol attı.

-Bu sezon topa %70'in üzerinde sahip olduğu hiçbir Süper Lig maçını kazanamayan Alanyaspor (1B 6M), ligin ilk yarısındaki Denizlispor karşılaşmasında 2014/15'ten bu yana bir maçta en yüksek topla oynama yüzdesini yakalayan takım olmuş ancak sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı (%80.2).

-Süper Lig'in ilk yarısındaki maçta Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden Denizlispor, kulüp tarihinde Akdeniz ekibini hiçbir lig sezonundaki iki karşılaşmada da yenemedi.

-Süper Lig'de oynadığı son üç maçı kaybeden Alanyaspor, daha uzun bir mağlubiyet serisini en son Kasım 2018'de yaşadı (5 maç).

-Deplasmanda oynadığı son beş Süper Lig maçını gol atamadan kaybeden Denizlispor, kulüp tarihinde bu şekilde daha uzun bir seri yaşamadı.

-Alanyaspor'un pazartesi günleri oynadığı son 10 Süper Lig maçında da karşılıklı goller atıldı ve bu karşılaşmalar toplam 44 gole sahne oldu (Alanyaspor 24-20 Rakipler).

-Alanyaspor, Süper Lig'de maçın oynandığı haftaya puan tablosunun son sırasında giren takımlara rakip olduğu sekiz maçın beşini kaybetti (2G 1B) ve bu karşılaşmaların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı.

-Bu sezon Süper Lig'de hiçbir oyuncu Alanyaspor orta sahası Salih Uçan'dan daha fazla sarı kart görmedi (10).

-Denizlispor'un Süper Lig'de attığı son altı golün beşinde Hugo Rodallega'nın payı var (3 gol & 2 asist).

-Hugo Rodallega bu sezon Süper Lig'de 11 gol atarken, Denizlispor formasıyla daha yüksek bir sayı yakalayan son oyuncu 2003/04'te Ersen Martin (13), son yabancı oyuncu ise 2001/02'de Ahmed Hassan'dı (14).