Bu sezon Süper Lig'de gösterdikleri performans ile adından epey söz ettiren takımlardan biri olan Aytemiz Alanyaspor'da futbolcularında gösterdikleri performanslar dikkat çekmeye başladı

31 MAÇTA FORMA GİYDİ

Bu sezon 26 maçta 12 galibiyet 6 beraberlik ve 8 yenilgi alan Akdeniz ekibinde son günlerin yükselen değeri Berkan Kutlu oldu. Sezon başında İsviçre'nin Sion takımından transfer olan 23 yaşında genç futbolcu toplamda 31 maçta forma giydi ve 1551 dakika süre aldı. (25 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 3 Türkiye U21)

MEVKİİSİNDE 1 NUMARA

Sezon başında Alanyaspor’a geldiğinde mevkisinde 7. Sıradaydı. Diğer altı kişi ise Salih Uçan, Siopis, Ceyhun Gülselam, Bakasetas, Efkan Bekiroğlu ve Umut Güneş’ti. Küçük süreler alarak forma giymeye başladı ve her formayı aldığında bir şeyler gösterdiği için süreleri arttı ve takımın değerli oyuncularından birine evrildi.

BAKASETAS'I ARATMADILAR

Ara transfer döneminde Bakasetas'ın Trabzonspor'a transferinden sonra teknik direktör Çağdaş Atan, Salih Uçan'ı Yunan oyuncunun pozisyonuna çekti, Salih'in boşluğunu da Berkan ile doldurdu. Futbolun en zor mevkiilerinden biri olan ön libero (6numara) pozisyonunda görev yapan 23 yaşındaki futbolcu ilk dokunuş, çevre kontrolü ve dikine oyun konusunda da oldukça başarılı.

İLK 3'TE YER ALDI

Forma giydiği süre boyuncu Alanyaspor'un genç yıldızı Berkan Kutlu ligde 90 dakika başına en fazla başarılı pas yapan orta sahalar ve başarı yüzlerinde ilk 3 arasında yer aldı.

1-Beşiktaş Atiba -> 55.41/59.58 (%93)
2-Beşiktaş Josef -> 54.84/62.61 (87)
3-Alanyaspor Berkan -> 51.77/57.8 (%89)

TAKIMIN DİNAMOSU

Akdeniz temsilcisi Aytemiz Alanyaspor'un hızlı futbolunun önemli etkenlerinden biri olan 23 yaşındaki futbolcu Berkan Kutlu'nun fiziksel olarak da takımın önemli isimlerinden beri. Berkan, Süper Lig'de oynanan Beşiktaş, Galatasaray ve kupadan oynanan Galatasaray maçında sahada en çok koşan oyuncu oldu. Berkan’ın forma giydiği maçların %95’i 12.000 m’nin üstünde mesafe katediyor. Genç futbolcu genelde 12km altı 11km üstü olarak göze çarpıyor.

A MİLLİ TAKIM'A GÖZ KIRPTI

Aytemiz Alanyaspor ile dikkatleri üzerine çeken Berkan Kutlu bu sezon U21 A Milli Takımı ile 3 maçta forma giydi. Genç futbolcunun gösterdiği bu performans ile A Milli Takım Teknik Direktör Şenol Güneş'in radarına girdiği öğrenildi.

SALİH UÇAN NE YAPACAK?

Süper Lig devleri bir yandan şampiyonluk için çalışmaları sürdürürken bir yandan da transfer çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sezon sonu sözleşmesi sona erecek oyuncular ön plana çıkarken, bu sezon Alanyaspor'da müthiş bir performans gösteren Salih Uçan devlerin radarında.

Akşam'ın haberine göre; Sezon sonu sözleşmesi sona erecek Salih Uçan'da Beşiktaş ve Galatasaray, transfer için fırsat kollarken, Sergen Yalçın, tecrübeli futbolcu için ilk adımı attı.

SERGEN YALÇIN İSTİYOR

ALKÜ’den 2024 Paris Olimpiyatları’na Gönüllülük Damgası ALKÜ’den 2024 Paris Olimpiyatları’na Gönüllülük Damgası

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Aytemiz Alanyaspor ile sezon sonunda kontratı bitecek olan Salin Uçan'ı kadroda görmek istiyor. Başarılı çalıştırıcı, oyuncuyla bir görüşme yaparak bu isteğini Salih'e de iletti.

SALİH KARARSIZ

Galatasaray da 27 yaşındaki orta saha oyuncusu ile yakından ilgileniyor. İki ekibin de peşinde olduğu Salih henüz kararını vermiş değil. Başarılı orta saha oyuncusu bu sezon 29 maçta 3 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

AVRUPA DEVLERİ İLE YARIŞIYOR

Alanyaspor maç başına ortalama olarak rakiplerine en az şut imkanı veren takımlar arasına girdi. Major Ligler baz alınarak yapılan listede şu takımlar yer aldı:

-Manchester City: 7
-Real Sociedad: 7.6
-Leipzig: 7.8
-Barcelona: 8.1
-Liverpool: 8.3
-Lille: 8.7
-Monaco: 8.7
-Alanyaspor: 8.7
-Roma: 8.9
-Chelsea: 9.1
-Beşiktaş: 9.1
-Dortmund: 10.1