Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'in 31. haftasında kendi sahasında Galatasaray ile karşılaşıyor.

Bahçeşehir Okulları Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 21.00'de başlayacak. Karşılaşmada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Ligde arka arkaya aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk yarışında oldukça geriye düşen sarı-kırmızılı ekip, haftaya 52 puanla 4. sırada girdi.

Sezon boyunca iyi performans gösteren takımlarından olan Aytemiz Alanyaspor ise 48 puanla 7. sırada yer alıyor. Alanyaspor daha üst sıralara çıkarak, Avrupa Kupalarına katılmak istiyor.

İki ekip arasında sezonun ilk yarısında oynanan mücadele 3-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona ermişti. Zorlu maç beIN Sports 1’den naklen ekranlara gelecek.

MUHTEMEL İLK 11’LER

Ev sahibi ekipte kart cezalısı Welinton De Souza mücadelede yer alamayacak.

Konuk ekipte ise kiralık sözleşmesi sona erdiği için takımdan ayrılan Henry Onyekuru'nun yanı sıra sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Mario Lemina, cezalı olan Sofiane Feghouli ve Marcelo Saracchi, Alanyaspor müsabakasında forma giyemeyecek. Sakatlığı nedeniyle son 2 maçta görev yapamayan Radamel Falcao'nun da yarın sahaya çıkması beklenmiyor.

Alanyaspor: Marafona, N'Sakala, Caulker, Tzavellas, Juanfran, Ceyhun, Salih, Bakasetas, Fernandes, Efecan, Cisse

Galatasaray: Okan, Mariano, Donk, Marcao, Linnes, Seri, Taylan, Belhanda, Emre Akbaba, Ömer, Adem

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Galatasaray'ı konuk ettiği üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Alanyaspor (1B), tek puanını geçen sezon alabildi (1-1).

Süper Lig tarihinde Alanyaspor ile oynadığı yedi maçın altısını kazanan Galatasaray'ın (1B), 2016/17'den bu yana daha fazla mağlup ettiği bir rakibi yok.

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçında 8 puan kaybeden Alanyaspor (1G 1B 2M), sezonun ilk 11 iç saha karşılaşmasında rakiplerine 9 puan vermişti (7G 3B 1M).

Deplasmanda üç maçtır galip gelemeyen Galatasaray (2B 1M), 2003/04'ten bu yana Fatih Terim yönetiminde aynı sezonda dört maçlık dış saha galibiyet hasreti yaşamıyor.

İstanbul takımlarını konuk ettiği son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Alanyaspor (4G 4B), tek yenilgisini son karşılaşmada Beşiktaş'tan aldı (1-2).

Süper Lig'in 2019/20 sezonunda en fazla penaltı yaptıran (12) ve penaltı golü yiyen takım Alanyaspor (10). Galatasaray ise en fazla penaltı kazanan (11) ve beyaz noktadan fileleri en fazla havalandıran ekip konumunda (10).

Galatasaray, Süper Lig'de oynadığı son dört maçın üçünde birer kırmızı kart gördü (Sofiane Feghouli, Ahmet Çalık & Adem Büyük).

Bu sezon Süper Lig'de dört asist yapan Alanyaspor sol beki Fabrice N'Sakala, lig kariyerindeki en yüksek sayısına ulaşmak için sahaya çıkıyor.

Galatasaray orta sahası Younes Belhanda, Alanyaspor'a rakip olduğu son beş resmi maçın dördünde birer gole doğrudan katkı sağladı (1 gol & 3 asist).

Emre Akbaba'nın Galatasaray formasıyla iki gol birden attığı tek Süper Lig maçındaki rakibi eski takımı Alanyaspor'du (Ağustos 2018).

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara rakip olduğu son 12 maçın sadece birini kazanabilen Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut (3B 8M), tek galibiyetini bu sezon sahasında aldı (3-1 vs Fenerbahçe).