Pazar günü saat 10.00’da Gazipaşa Havalimanı girişinden başlayarak D400 kara yolundan Güneyköy kavşağına gidilip dönüş yapılacak. Aydap bölgesindeki yeni ve eski D400 kara yolundan 4 tur ile 160 km’lik pist, Kâhyalar hal önünde saat 14.00’te son bulacak. Bisiklet yarışları Gazipaşa Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak.

Gazipaşa’da gerçekleştirilecek olan Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, Elit Kadınlar ve Elit Erkekler kategorilerinde toplam 170 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Dünya Bisiklet Birliği(UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu takviminde bulunan Uluslararası Grand Prix Gazipaşa Yol Bisiklet Yarışları, 7 Şubat Pazar günü Gazipaşa'da yapılacak.

Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz: “UCI Dünya Bisiklet Birliği’ne, Türkiye Bisiklet Federasyonu’na, emeği geçen kurumlarımıza ve kişilere teşekkür ederim. İlçemizi dünyaya tanıtmak için bu tür uluslararası organizasyonlara destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARI

Gazipaşa'nın en iyi şekilde tanıtımının yapılması ve herhangi bir kazanın meydana gelmemesi için yarışların yapılacağı güzergâhların araç sürücüleri tarafından kullanılmamasını isteyen Başkan Yılmaz, alternatif yolların kullanılmasını istedi. Başkan Yılmaz: ”Pazar günü Yeşilöz- Havalimanı, Kâhyalar-Macar-Muzkent-Güneyköy arasında gün boyu bisiklet yarışları olacağından, ilçemizin en iyi şekilde tanıtımının yapılması ve herhangi bir kaza olmaması için vatandaşlarımızın araçlarıyla yarışın olduğu devlet yoluna çıkmamalarını ve hayvan sürüleri olan vatandaşların sürülerini bu yollarda kesinlikle götürmemelerini istiyorum. Ayrıca tüm kara yolu kullanıcılarının yarışlar süresince,  tali yollardan yarışların yapılacağı güzergâhtaki devlet yoluna çıkmamalarını ve trafik güvenliği açısından yarış güzergâhının boş bırakılarak alternatif yolların kullanılmasını rica ediyorum.” diye konuştu.