Yaptığı işin zor olduğunu söyleyen Karateke, "Zamanlama ve yetenek istiyor. Aynı zamanda biraz korkutucu. Ama hareketleri yapa yapa alışıyorsunuz. Ondan sonra daha çok ileri gitmek istiyorsunuz. Bu aslında yükseklik korkusu değil, düşme korkusu. Ben de mesela bir binaya çıktığım zaman düşmekten korkuyorum ama bu çok güvenli bir spor" dedi.

Alanya'da 6 senedir yamaç paraşütü ve akrobasi pilotluğu yapan ve dünyanın en genç akrobasi pilotluğu unvanına sahip olan Harun Karateke ilgi çekiyor. Fethiye ve Alanya'da eğitimler alan Karateke, akrobasi pilotluğunda ilerleyerek dünya çapında yarışmalara katılmak istiyor. Bu konuda çok fazla destek ve sponsor bulamadığını belirten genç akrobasi pilotu, dünyada şu an tek olmasının kendisi ve ülkesi için önemli olduğunu ve dünyada Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.

Özellikle dünyanın en genç akrobasi pilotu olması ve eğitimini daha da geliştirmesi için desteğe ihtiyacı olduğunu aktaran Harun Karateke, kardeşini de bu konuda desteklediğini ve onun da iyi bir akrobasi pilotu olması için elinden geleni yapacağını söyledi.