Süper Lig'in 3. haftasında Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Avrupa'ya veda eden turuncu-yeşilliler deplasmandan puanla dönerek moral bulmak istiyor.

ALANYASPOR MORALSİZ

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk deneyimini yaşayan Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'in 3. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'a yarın (pazar) konuk oluyor. UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçında Rosenborg'a tek golle mağlup olan Alanyaspor, Rize deplasmanına moralsiz gidiyor. Alanyaspor, Avrupa'ya veda etmesinin ardından ligde moral ararken, takımda sakat veya cezalı oyuncu bulunuyor. 

RİZE'DE 2 LİBERONUN SAKATLIĞI VAR    

Lige 2'de sıfır çekerek başlayan Çaykur Rizespor ise sahasındaki maçta üç puan hedefliyor. Rizespor'da iki ön libero İsmael Diomande ile Amedej Vetrih sakatlığı nedeniyle eksik olan oyuncular. Rizespor, ligin ilk maçında sahasında Fenerbahçe'ye, 2'nci haftada ise deplasmanda Kasımpaşa'ya mağlup olmuştu.

SÜPER LİG'DE 7. RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'de daha önce 6 kez karşılaştı. Bu maçlarda Rizespor 2 kez, Alanyaspor ise 1 kez galibiyet elde etti. Üç karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Alanyaspor, Karadeniz ekibi karşısında tek galibiyetini geçtiğimiz sezon Alanya'da oynanan maçta 5-*2'lik skorla elde etmişti. Gollerde ise Alanyaspor 10, Rizespor 9 kez gol sevinci yaşadı. Rize'de oynanan maçlarda Alanyaspor, galibiyet elde edemezken, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

DÜDÜK AYDUNUS'TA

Çaykur DİDİ Stadında pazar saat 13.30'da oynanacak Çaykur Rizespor maçında düdük İstanbul bölgesi üst klasman hakemi Fırat Aydunus'ta olacak. Maçta Aydunus'un yardımcılıklarını, Aleks Taşçıoğlu ile Candaş Elbil yapacak. Dördüncü hakem ise Abdullah Buğra Taşkınsoy. Fırat Aydunus daha önce Alanyaspor'un 9 maçında düdük çaldı. Bu maçlarda turuncu-yeşilli ekip, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Çaykur Rizespor ise Fırat Aydunus'un yönettiği 29 maça çıktı. Rizespor, 29 maçta, 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi aldı.