Canfen İnşaat'ın Genel Müdürü Caber Nacar'ın yaptığı sunuma Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ve diğer protokol üyeleri ile kurum temsilcileri katıldı.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi veren Canfen İnşaat Genel Müdürü Caber Nacar, "123 bin metrekarelik alana Aytemiz Alanyaspor'un, antrenman, konaklama ve kamp ihtiyacını karşılamak amacıyla Avrupa standartlarında bir tesis projelendirilmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen projemizin yapımı Caba İnşaat firmamız tarafından devam etmektedir. Bu projeyi inşallah şehrimize ve takımımıza kazandırmaktan onur duyacağız" dedi.

UEFA Konferans Liginde Fenerbahçe Çeyrek Finalde! UEFA Konferans Liginde Fenerbahçe Çeyrek Finalde!

Başkan Hasan Çavuşoğlu ise, "Tesisimizin temeli 2 yıl önce atılmıştı. Hafriyat işinde önemli bir yol alındı. Daha sonra duraklama dönemi oldu. Pandemi dönemine de girildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in de çok ciddi bir rahatsızlığı oldu. Buradan kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu tesisin biran önce tamamlanmasını onun da çok istediğini biliyorum. Kendisi bugün aramızda yok ama temsilcileri var. Amacımız bu tesisin hızlı bir şekilde bir yıl içinde bitirilmesidir. Alanya hepimizin. Alanyaspor da hepimizin kırmızı çizgisi. İnşallah Alanya için çok güzel bir tesis olacak" diye konuştu.

Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Erkan Demirci de şunları söyledi: "Başkanımız Sayın Muhittin Böcek beni aradı. Sağlık tedbirlerinden dolayı zorunlu olmadığı sürece şehir dışına çıkmıyor. Alanyaspor'u da Antalyaspor'dan hiç bir şekilde ayırmadığını ifade ederek kendisini temsilen katılmamı rica etti. Biraz önce teknik detaylar bilgi olarak verildi. Yaklaşık 63 milyon TL ve KDV tutarında olan bu projenin yaklaşık 21-22 milyon TL'lik tutarı gerçekleşmiş durumda. Geriye yaklaşık 42 milyon TL'ye yakın bir yatırımı var. Hedefimiz de 2022 yılı Mayıs ayı içerisinde inşallah bu tesisi Alanyaspor'a teslim etmek. Alanyaspor bizi tüm Türkiye'de gururla temsil ediyor. İnşallah böyle bir tesis yaparak hem A takım, hem de altyapıdan yetişecek gençlerimize biz de Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sunmuş olacağız."