Süper Lig'in 31. haftasında Alanyaspor, Konyaspor’a konuk olacak.  Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda, pazar günü 13.30'da başlayacak mücadeleyi Koray Gençerler yönetecek. 

Çarşamba günü Antalyaspor’a 2-0 yenilerek Türkiye Kupası’na yarı finalde veda eden Alanyaspor, ligde 49 puanla 5. sırada konumlanıyor. İlk 4 iddiası süren turuncu yeşilli takım, Avrupa kupalarına gidebilmek için elde edeceği bir galibiyetle Trabzonspor'a yaklaşmayı düşünüyor.

Ligde elde ettiği 33 puanla, düşme hattının dört puan üstünde 12. sırada yer alan Konyaspor, elde edeceği bir galibiyetle hem 4 maçlık hasretini dindirmeyi hem de alt sıralardan tamamen kurtulmayı hedefliyor.
Alanyaspor, deplasmandaki oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını bugün yaptığı antrenmanla tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman, ısınma ve çabukluk hareketleri ile başladı. Çalışma, savunma-hücum organizasyonları üzerine yapılan topla oyunla devam etti. Çift kale maçla antrenman tamamlandı. Alanyaspor, bugün Konya’ya gitmek üzere tesislerinden ayrılacak.