Süper Lig’in 17. haftasında Akdeniz’in incisi Aytemiz Alanyaspor ile şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe karşı karşı geliyor. Saat 19.00’da Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanacak olan maç BeİN SPORTS HD1’den naklen ekranlara gelecek.

DÜDÜK HALİL UMUT MELER’DE

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Süper Lig’in 17. haftasını yönetecek olan hakemleri açıkladı. Fenerbahçe – Aytemiz Alanyaspor mücadelesini İzmir bölgesi hakemi Halil Umut Meler yönetecek.

Tecrübeli hakemin yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve İlker Takpak yapacak. Maçın dördüncü hakemi Direnç Tonusluoğlu olacak.

MELER İLE 14. RANDEVU

Halil Umut Meler yönetiminde Aytemiz Alanyaspor bugüne kadar 13 mücadeleye çıktı. Bu maçlarda temsilcimiz 5 galibiyet 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

İŞTE O MAÇLAR:
Ankaragücü 1-4 Aytemiz Alanyaspor
Galatasaray 1-0 Aytemiz Alanyaspor
Aytemiz Alanyaspor 1-1 Demir Grup Sivasspor
Aytemiz Alanyaspor 1-0 Bursaspor
İH Konyaspor 2-0 Aytemiz Alanyaspor
Bursaspor 2-0 Aytemiz Alanyaspor
Galatasaray 6-0 Aytemiz Alanyaspor
HK Kayserispor 1-2 Aytemiz Alanyaspor
Aytemiz Alanyaspor 4-1 Gençlerbirliği
Aytemiz Alanyaspor 2-3 Galatasaray
HK Kayserispor 3-0 Aytemiz Alanyaspor
Ankaraspor 2-0 Aytemiz Alanyaspor
Aytemiz Alanyaspor 3-0 Trabzonspor

FENERBAHÇE İLE 10. RANDEVU

Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe arasındaki rekabette 10. maç oynanacak. 2008 yılında Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’nin 10 gollü galibiyeti ile tamamlanan maçın ardından Süper Lig’de 8 kez karşı karşıya gelindi. Bu maçlarda Aytemiz Alanyaspor 2 galibiyet alırken, Fenerbahçe’nin 4 galibiyet aldı. İki takım arasındaki 2 maç ise berabere sonuçlandı. Ligde iki takımın oynadığı son maç yine aynı sahada olmuş ve Max Kruse ve Papiss Cisse’nin golleri ile 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.

Alanyaspor forması ile Fenerbahçe ağlarını en çok havalandıran futbolcu Papis Cisse olmuştu. Bugüne kadar turuncu yeşilli takımda Fenerbahçe ağlarına 3 gol atan Cisse, yarın Fenerbahçe forması ile ilk kez Alanyaspor’a karşı oynayacak.

İŞTE MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Alanyaspor ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanamayan Fenerbahçe (1B 2M), daha önceki beş karşılaşmanın dördünden galip ayrılmıştı (1B).

Alanyaspor, Süper Lig tarihinde Fenerbahçe'yi deplasmanda ilk kez yenmek için sahaya çıkıyor (2B 2M).

Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçının üçünü kaybeden Fenerbahçe (1G), aynı sayıda iç saha yenilgisini daha önceki 32 karşılaşmada almıştı.

Deplasmanda oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybeden Alanyaspor, daha uzun bir yenilgi serisini en son Kasım 2017-Şubat 2018 arasında yaşamıştı (6 maç).

Alanyaspor, İstanbul takımları ile karşılaştığı son beş Süper Lig maçında rakiplerine puan vermedi.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla oyuncusu gol atan takım Fenerbahçe (15).

Fenerbahçe forması giyen Mame Thiam, Alanyaspor'a karşı sahaya çıktığı üç resmi maçın ikisinde birer gol kaydetti.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla oyuncusu duble yapan takım Fenerbahçe (4; Mame Thiam, Diego Perotti, Mbwana Samatta & Ozan Tufan).

Alanyaspor forması giyen Anastasios Bakasetas'ın Süper Lig kariyerinde iki asist yaptığı tek maç Fenerbahçe'ye karşıydı (16 Eylül 2019).

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig kariyerinde Alanyaspor'a rakip olduğu dört maçın sadece birini kaybetti ancak bu karşılaşmalarda tek galibiyet alabildi (2B).

MUHTEMEL KADROLAR

Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı nedeniyle Diego Perotti, Tolga Ciğerci, Filip Novak ve Serdar Aziz bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Alanyaspor ise Ufuk Ceylan, Ceyhun Gülselam ve Khouma Babacar'dan yoksun olacak.

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Nazım Sangare, Tisserand, Luiz Gustavo, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mert Hakan, Pelkas, Valencia, Thiam, Samatta.

Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Caulker, Tzavellas, Moubandje Berkan Kutlu, Siopis, Bakasetas, Efecan Karaca, Davidson, Adam Bareiro.