Süper Lig’de ve Türkiye Kupası’nda aldığı başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartan temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor bugün Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Maç BeİN SPORTS 1’den naklen ekranlara gelecek.

BU SEZON 4. KARŞILAŞMA

Bu sezon İstanbul ekibi Kasımpaşa ile dördüncü kez karşı karşıya geleceğiz Ligin ilk yarısında kendi sahamızda 4-1’lik farklı bir skorla yendiğimiz Kasımpaşa ile daha sonrasında Türkiye Kupası’nda eşleşmiş yine Alanya’daki maçta rakibimizi 3-1’lik skorla geçmiştik. Bu hafta içi oynanan Türkiye kupası rövanş maçında ise temsilcimiz Kasımpaşa’ya 3-2 yenilse de istediğini alan ve turu geçen taraf olmuştu. Kasımpaşa ile Cumartesi günü dördüncü kez karşı karşıya geleceğiz.

İki takım arasında oynanan son 10 maça bakıldığı zaman ise turuncu yeşilli temsilcimizin 5 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki son 10 maçtan sadece bir tanesi berabere biterken 4 karşılaşmada ise gülen taraf Kasımpaşa olmuştu.

Bu maçlarda Alanyaspor rakibine tam 19 gol atarken, Kasımpaşa ise filelerimizi 14 kez havalandırdı.

MAÇIN HAKEMİ YANKAYA

Bu kritik müsabakada düdük Edirne bölgesi hakemlerinden Özgür Yankaya’da olacak. Yankaya’nın yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Mehmet Metin yapacak. VAR odasında Volkan Bayarslan görev yapacakken yardımcısı ise Çağdaş Altay olacak.

İŞTE MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Alanyaspor'u konuk ettiği üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Kasımpaşa, tek yenilgisini geçen sezon aldı.

Kasımpaşa ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanan Alanyaspor, daha önceki dört karşılaşmada rakibini sadece bir kez mağlup edebilmişti (3M).

Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçta yedi mağlubiyet alan Kasımpaşa (1G), son üç karşılaşmayı toplam 15 gol yiyerek kaybetti.

Son üç Süper Lig maçından galibiyetle ayrılan Alanyaspor, sezonun ilk dört haftasından bu yana ile kez üst üste dört maç kazanmak için sahaya çıkıyor.

2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla isabetli şut çeken (115) ve kalesinde en az şut gören (56) takım Alanyaspor.

Bu sezon Kasımpaşa formasıyla Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncu olan Mame Thiam (5), iç sahada çıktığı son üç karşılaşmada üç gol kaydetti.

Kasımpaşa'nın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma, Alanyaspor'a karşı sahaya çıktığı son dört Süper Lig maçında dört gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 2 asist).

Alanyaspor forması giyen Papiss Cisse'nin Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı takım Kasımpaşa (5).

Bu sezon Süper Lig'de beş asisti bulunan Junior Fernandes, Türkiye kariyerinde daha fazla asisti sadece 2017/18 sezonunda yaptı (6).

Erol Bulut, teknik direktörlük kariyerinde İstanbul takımlarına konuk olduğu 11 Süper Lig maçının tamamında gol yedi (toplam 24) ve bu karşılaşmalardan sadece bir puan alabildi (1B 10M).

TAHMİNİ KADROLAR

Zorlu maç öncesi Alanyaspor’da cezalı futbolcu bulunmazken, uzun süredir sakatlıkları devam eden Lokman Gör ve Juanfran bu maçta da forma giyemeyecekler. Alanyaspor’da Bakasetas, Efecan Karaca ve Ceyhun Gülselam sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu üç futbolcu sarı kart görmeleri durumunda Yeni Malatyaspor karşısında forma giyemeyecekler.

Kasımpaşa cephesinde ise David Pavelka, Sadiku, Ysuuf Erdoğan ve Ricorda Quaresma sakatlıkları nedeniyle forma giyme ihtimali zor olan isimler. Kasımpaşa’da Karim Hafez, Fatih Öztürk, Thiam ve Aytaç Kara sarı kart sınırında bulunuyorlar.

Alanyaspor’un maça şu 11’le çıkması bekleniyor:

Marafona – N’Sakala – Welinton – Caulker – Baiano – Siopis – Salih – Bakasetas – Efacan – Campos ve Papis Cisse

Kasımpaşa: Fatih Öztürk – Doğan Haspolat – Brecka – Çağatay – Sarlija – Hajradinovic – Tarkan Serbest - İlhan Depe – Aytaç Kara