Süper Lig’in 18. haftasında temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor. Saat 19.00’da başlayacak olan haftanın kapamış maçı, BeİN SPORTS HD 1’den naklen ekranlara gelecek.

Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanacak olan mücadeleyi Kayseri bölgesi hakemi Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcıları Esat Sancaktar ve Mustafa Savranlar olacak. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Pakkan olacak.

BİTİGEN İLE 4. RANDEVU

Turuncu Yeşilli ekip bugüne kadar Bitigen yönetiminde 3 maça çıktı. Süper Lig’de Bitigen ile Trabzonspor’a 1-0 yenilen Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa’yı ise 3-0’la geçmişti. PTT 1. Lig’de de Şanlıurfaspor’u 0-2 yenerken düdük yine Bitigen’deydi.

RAKAMLARLA MAÇ

Kasımpaşa ile oynadığı sekiz Süper Lig maçında da gol atan Alanyaspor (5G 3B), rakibini dört maçtır mağlup ediyor.

Alanyaspor'a konuk olduğu dört Süper Lig maçının üçünü en az üçer gol yiyerek kaybeden Kasımpaşa, tek galibiyetini aldığı karşılaşmada kalesinde sadece bir gol gördü (Ağustos 2017'de 3-1).

Evinde oynadığı son 12 Süper Lig maçını kaybetmeyen Alanyaspor (9G 3B), bu karşılaşmaların yedisinde kalesini gole kapattı.

Deplasmanda oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanamayan Kasımpaşa (1B 3M), bu karşılaşmalarda en az ikişer gol yedi (toplam dokuz).

Alanyaspor, İstanbul takımlarını konuk ettiği son 10 Süper Lig maçının sekizini (1B 1M) ve bu sezonki üç karşılaşmanın tamamını kazandı.

Bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin en büyük bölümünü maçların ilk yarılarında bulan takım Kasımpaşa (%61; 11/18).

Süper Lig'e geldiği Ocak 2019'dan bu yana en fazla asist yapan stoper olan Steven Caulker, iki gol pası verdiği tek karşılaşmayı Kasımpaşa'ya karşı oynadı (Ocak 2020).

Alanyaspor forması giyen Efecan Karacan, Kasımpaşa'ya karşı sahaya çıktığı son altı Süper Lig maçında dört gole doğrudan katkı sağladı (1 gol & 3 asist).

Kasımpaşa forması giymeye başladığı Ocak 2019'dan bu yana Süper Lig'de takımı adına en fazla asist yapan oyuncu Haris Hajradinovic (12).

Bu sezon deplasmanda iki gol atan Yusuf Erdoğan, Süper Lig kariyerinde hiçbir sezon dış sahada üç gol bulamadı.

MUHTEMEL KADROLAR

Aytemiz Alanyaspor’da sarı kart cezası olan Tzavellas ve Davidson bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları devam eden Ufuk Ceylan ve Ceyhun Gülselam’da takımda olamayacak diğer isimler.

Alanyaspor’un maça; Marafona – Juanfran – Fatih Aksoy – Caulker – Moubandje – Berkan – Siopis – Bakasetas – Efecan – Bareiro ve Babacar şeklinde çıkması bekleniyor.

Kasımpaşa’da ise kadro dışı bırakılan Gohou, sakatlığı nedeniyle sezonu çok erken kapatan Jeanvier ve sakatlığı bulunan Tarkan Serbest forma bulamayacak.

Kasımpaşa’nın maça; Ramazan – Hadergjonaj – Tırpan – Brecka – Haddadi – Sadiku – Aytaç Kara – Yusuf Erdoğan – Alan – Anıl Koç ve Hodzic ilk 11’i ile çıkması bekleniyor.