56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 3. Etabı olan Beyşehir – Alanya etabı dün gerçekleşmişti. Alanya’da tamamlanan 3. etabın ardından bugün 4. etap başladı. Sabah saat 10.20’de Alanya İskele önünden başlayan yarışta genellikle düz parkurda olacak yarışacak olan bisikletçiler toplam 184.4 kilometre pedal çevirecek. Kapadokya'da başlaması planlanan ancak yoğun kar yağışı nedeniyle burada yapılamayan ilk etaptan sonra sporcuları dördüncü etap olan Alanya – Kemer etabında oldukça sıcak bir hava karşılıyor.

TURKUAZ MAYO CAVENDİSH’TE

Alanya’da 24. Atatürk Halk Koşusu Ve Yarı Maratonu Tamamlandı Alanya’da 24. Atatürk Halk Koşusu Ve Yarı Maratonu Tamamlandı

İlk etabın ardından diğer etapları kazanan ve Alanya’yada birincilikle gelen İngiliz Mark Cavendish, Alanya-Kemer etabında genel klasman birincisi olduğu için turkuaz renkli mayo ile yarışacak.

En iyi sprinterin aldığı yeşil mayoyu üçüncü günün sonunda yine Cavendish giymişti. Cavendish bugün genel klasman birincisi olarak turkuaz mayoyu taşıyacağı için yeşil mayo 4. etapta Jasper Philipsen'in üzerinde olacak.

En iyi tırmanışçının aldığı kırmızı mayoyu Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor'dan Ukraynalı Vitaly Buts, Türkiye güzelliklerini temsil eden beyaz mayoyu ise Astana takımından Artyom Zakharov üzerlerinde taşıyorlar.
 

STARTI BİRLİKTE VERDİLER

Organizasyonun startını Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı birlikte verdi.

25 takımdan etap öncesi geleneksel panoya imza atıp başlangıç noktasına gelen 174 bisikletçi 4'üncü ayak Alanya-Kemer etabı için start aldı. İskele Şelale Meydanı’ndan verilen startın ardından sporcular, Antalya Mersin yoluna (D400) çıkıp, Serik caddesinden, Gazi Bulvarından, Antalya Batı Çevre Yolu, Akdeniz Bulvarından Kemer yoluna çıkacak. Beldibi- Göynük istikametinden Kemer’e ulaşacak ve Atatürk Bulvarından girilip meydanda parkuru tamamlayacak.