Alanya’da kaykay ve paten sporunu icra eden gençler, Alanya Belediyesi’nden tesis talebinde bulundular. Belediyeye istekte bulunan gençler, “Alanya’daki kaykay ve patencilerin büyük bir sorunu var. Yakın geçmişe kadar iki tane kaykay parkı vardı. Birisi sahilde karayolları karşısındaki, diğeri ise çevreyolu İce Park olan yerdeki. Karayolları karşısındaki 2 senedir kullanılmayacak derecede paramparça. Çevreyolundaki de bir kaç ay önce yıkılıp ticari işletmeye verildi.

Biz bu parklarda yıllarca güvenle spor yaptık ve eğlendik. Dahası 2 kaykaycımızı Alanya'dan milli takım kampına gönderdik. Birisi milli takıma seçildi. Ulusal yarışlarda defalarca madalya aldık.

Şimdi milli sporcularımız da dâhil diğer küçüklerle 2024 olimpiyatları için milli takıma seçilmek amacıyla hazırlanmak istiyoruz. Ama tesis yok. Çocuklar kayacak yer bulamıyor. Nereye gitseler ya belediye görevlileri ya kolluk kuvvetleri ya da bina bekçileri kovalıyor.

Artık Türkiye'nin en ücra köşelerinde kaykay parkları var. Biz de antrenman yapmak için tesis istiyoruz. Saygılarımızla.” dediler.