Harbour Restourant'ta yapılan toplantıya Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Spor Müdürü Levent Uğur, Alanya Gençlik ve Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı,  Argeus Event Aydın Ayhan Güney, Merrell Türkiye Genel Müdürü Barış Andırınlı, Dağların Aslanı lakaplı Aytemiz Alanyaspor koşucusu Ahmet Arslan katıldı. Toplantıda Ahmet Arslan'ın organize ettiği ve 3 Nisan'da başlayacak olan Merrell Alanya Ultra  Trail yarışlarının tanıtımı yapıldı.

Ürkmezer: Amacımız Alanya'ya da katkı sağlamak

Toplantıda konuşan Kaymakam Ürkmezer Alanya'ya geldiği 7 ayda bir çok spor organizasyonu gördüğünü belirterek, "Hem yerli hem de yabancı sporcular için Alanya muhteşem bir yer. Sporcular Alanya'nın bu güzel hava ve doğasını teneffüs etmeli. Amacımız bu tür organizasyonlarla kazan kazan yapmak ve Alanya'ya da katkı sağlamak. Bizler yerel yönetici olarak bu tür organizasyonların her zaman destekçisi olacağız. İnşallah bu 4 farklı organizasyondan oluşan büyük organizasyonu başarı ile yaparız. En iyi şekilde ev sahipliğimizi inşallah yapacağız." dedi.

2020 yılında Alanya'ya 28 ülkeden 549 koşucunun geleceği ancak pandemi nedeniyle yarışların iptal edildiği belirtilirken, bu yıl yarışların yapılacağı belirtildi. Merrell Alanya Ultra Trail Koşusu 3 Nisan tarihinde 06.30'da start alacak ve 21.00'de son bulacak. Toplam 76 km uzunluğundaki parkur 8 ara istasyondan oluşurken, Alanya İskelesi'nde yapılacak ödül töreni ile bitecek.